Рецепт Чай з глоду фото

Чай з глоду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Глід
Рецепти для схуднення
На полуденок , На сніданок
Напої , Чай
Кількість порцій: 2
Час приготування: 6 г. 25 хв.

Глід має лікувальні властивості і його прописують при профілактиці серцевих захворювань. Чай з глоду в поєднанні з яблуком, прийнято вважати профілактичним засобом при застуді.

Опис приготування:

Для приготування чаю можна використовувати як сухі плоди, так і заморожені. Співвідношення ягід і яблука ви можете вибрати на свій розсуд, а ось бадьян не збільшується, так як він має сильно виражений аромат і заглушить інші інгредієнти.

  • Вода - 0, 5 L
  • Глід - 0, 5 склянки (заморожений)
  • Яблуко - 1/2 штуки
  • Бадьян - 1 штука
чай з глоду - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
чай з глоду - фото крок 2
Закип'ятіть воду. Зірочку бадьяна добре промийте і залийте окропом.
чай з глоду - фото крок 3
Яблуко наріжте на маленькі шматочки.
чай з глоду - фото крок 4
Візьміть термос. Засипте в нього глід. Заліт окропом, прикрийте і залиште на 10 хвилин. Після додайте яблуко і бадьян.
чай з глоду - фото крок 5
Долийте окропом до повного термоса. Закрийте кришкою і залиште на 6 годин. По закінченню часу, напій готовий.
чай з глоду - фото крок 6
При подачі, до чаю можна подати мед або цукор, по бажанню. Приємного чаювання!

Схожі рецепти