Чай з глоду
(покроковий рецепт з фото)
Глід має лікувальні властивості і його прописують при профілактиці серцевих захворювань. Чай з глоду в поєднанні з яблуком, прийнято вважати профілактичним засобом при застуді.
Для приготування чаю можна використовувати як сухі плоди, так і заморожені. Співвідношення ягід і яблука ви можете вибрати на свій розсуд, а ось бадьян не збільшується, так як він має сильно виражений аромат і заглушить інші інгредієнти.
- Вода - 0, 5 L
- Глід - 0, 5 склянки (заморожений)
- Яблуко - 1/2 штуки
- Бадьян - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Закип'ятіть воду. Зірочку бадьяна добре промийте і залийте окропом.
Яблуко наріжте на маленькі шматочки.
Візьміть термос. Засипте в нього глід. Заліт окропом, прикрийте і залиште на 10 хвилин. Після додайте яблуко і бадьян.
Долийте окропом до повного термоса. Закрийте кришкою і залиште на 6 годин. По закінченню часу, напій готовий.
При подачі, до чаю можна подати мед або цукор, по бажанню. Приємного чаювання!