Яйця по-козацьки
(покроковий рецепт з фото)
Яйця по-козацьки - прекрасна ідея для закуски або сніданку! Дуже просто, швидко і смачно!
Ділюся з Вами древнім і рідкісним рецептом приготування яєць по-козацьки! Такі яйця чудово підійдуть як на закуску, так і на сніданок. Блюдо досить просте в приготуванні і не вимагає багато інгредієнтів, а виходить дуже смачним і досить поживним. Готуємо!
1. Варимо яйця круто.
2. Потім розбиваємо яйця поперек ножем на дві рівні половинки. Тільки акуратно, щоб шкаралупа не поламати, а розділилася навпіл! Вона нам ще стане в нагоді.
3. Обережно, щоб не пошкодити шкаралупу, виколупуємо ложкою білки з жовтками з яєць в каструлю або велику миску. Шкарлупки поки відкладаємо вбік.
4. Додаємо до яєць невеликий шматочок вершкового масла. Товчемо вміст каструлі, щоб вийшло кришиво з білків і жовтків. Потім солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
5. Масою фаршируємо шкарлупки яєць.
6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло. У розпечене масло викладаємо фаршировані яйцем шкарлупки, вмістом вниз. Злегка обсмажуємо.
7. Далі ставимо шкарлупки з обсмаженими яйцями на підставки і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
8. Готову закуску подаємо до столу. Смачного!
- Яйця - 8 штук
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Варимо яйця круто.
2. Потім розбиваємо яйця поперек ножем на дві рівні половинки. Тільки акуратно, щоб шкаралупа не поламати, а розділилася навпіл! Вона нам ще стане в нагоді.
3. Обережно, щоб не пошкодити шкаралупу, виколупуємо ложкою білки з жовтками з яєць в каструлю або велику миску. Шкарлупки поки відкладаємо вбік.
4. Додаємо до яєць невеликий шматочок вершкового масла. Товчемо вміст каструлі, щоб вийшло кришиво з білків і жовтків. Потім солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
5. Масою фаршируємо шкарлупки яєць.
6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло. У розпечене масло викладаємо фаршировані яйцем шкарлупки, вмістом вниз. Злегка обсмажуємо.
7. Далі ставимо шкарлупки з обсмаженими яйцями на підставки і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
8. Готову закуску подаємо до столу. Смачного!