Рецепт Яйця по-козацьки фото

Яйця по-козацьки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Вагітним і годуючим
Для дітей , На сніданок , Швидкий сніданок
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Яйця по-козацьки - прекрасна ідея для закуски або сніданку! Дуже просто, швидко і смачно!

Опис приготування:

Ділюся з Вами древнім і рідкісним рецептом приготування яєць по-козацьки! Такі яйця чудово підійдуть як на закуску, так і на сніданок. Блюдо досить просте в приготуванні і не вимагає багато інгредієнтів, а виходить дуже смачним і досить поживним. Готуємо!

1. Варимо яйця круто.

2. Потім розбиваємо яйця поперек ножем на дві рівні половинки. Тільки акуратно, щоб шкаралупа не поламати, а розділилася навпіл! Вона нам ще стане в нагоді.

3. Обережно, щоб не пошкодити шкаралупу, виколупуємо ложкою білки з жовтками з яєць в каструлю або велику миску. Шкарлупки поки відкладаємо вбік.

4. Додаємо до яєць невеликий шматочок вершкового масла. Товчемо вміст каструлі, щоб вийшло кришиво з білків і жовтків. Потім солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.

5. Масою фаршируємо шкарлупки яєць.

6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло. У розпечене масло викладаємо фаршировані яйцем шкарлупки, вмістом вниз. Злегка обсмажуємо.

7. Далі ставимо шкарлупки з обсмаженими яйцями на підставки і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.

8. Готову закуску подаємо до столу. Смачного!


  • Яйця - 8 штук
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Ділюся з Вами древнім і рідкісним рецептом приготування яєць по-козацьки! Такі яйця чудово підійдуть як на закуску, так і на сніданок. Блюдо досить просте в приготуванні і не вимагає багато інгредієнтів, а виходить дуже смачним і досить поживним. Готуємо!

1. Варимо яйця круто.

2. Потім розбиваємо яйця поперек ножем на дві рівні половинки. Тільки акуратно, щоб шкаралупа не поламати, а розділилася навпіл! Вона нам ще стане в нагоді.

3. Обережно, щоб не пошкодити шкаралупу, виколупуємо ложкою білки з жовтками з яєць в каструлю або велику миску. Шкарлупки поки відкладаємо вбік.

4. Додаємо до яєць невеликий шматочок вершкового масла. Товчемо вміст каструлі, щоб вийшло кришиво з білків і жовтків. Потім солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.

5. Масою фаршируємо шкарлупки яєць.

6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло. У розпечене масло викладаємо фаршировані яйцем шкарлупки, вмістом вниз. Злегка обсмажуємо.

7. Далі ставимо шкарлупки з обсмаженими яйцями на підставки і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.

8. Готову закуску подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти