Биточки по-козацьки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування биточків по-козацьки навряд чи має велику історію, проте з упевненістю можу сказати, що він заслуговує на увагу. Ніжне м'ясо з розсипчастим рисом - неймовірно смачно.
Рецепт биточків по-козацьки хороший тим, що з ним можна експериментувати. Рис можна замінити іншою крупою, а також використовувати вже готовий гарнір, залишився відучора, наприклад. При бажанні можна приготувати вершковий або томатний соус, з яким можна подавати блюдо до столу.
- Мал - 300 грам
- М'ясо - 500 грам
- Крем - 250 грам
- Томатний соус або паста - 2-3 Ст. Ложок
- Сир - 150 грам
- Панірувальні сухарі - 50-70 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Як приготувати биточки по-козацьки? Все досить просто. Для початку необхідно залити рис холодною водою в співвідношенні 1:2 і відварити його в підсоленій воді. Потім додати до остившему рису томатний соус або пасту і ретельно перемішати. При бажанні можна додати спеції для плову. Жароміцних форму змастити трохи олією і викласти туди рис.
2. Під час варіння рису можна зайнятися м'ясом. Його необхідно вимити, просушити і подрібнити за допомогою ножа, блендера або м'ясорубки. Посолити і поперчити за смаком, додати улюблені спеції. При бажанні також можна додати жменю панірувальних сухарів або розмочений хліб.
3. З отриманого фаршу мокрими руками сформувати кульки. Підготувати панірувальні сухарі і обваляти в них биточки зі всіх сторін.
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди биточки. Обсмажити їх на середньому вогні до хрусткої скоринки.
5. Готові битки по-козацьки в домашніх умовах викласти в форму для запікання.
6. Щоб страва була соковитою, зверху полити все сметаною.
7. Сир натерти на середній або крупній тертці і посипати ним страву. Тепер биточки можна відправити в духовку хвилин на 10-15, поки не утвориться золотава скоринка.