Рецепт Биточки по-козацьки фото

Биточки по-козацьки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Крупи , Мал
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Биточки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування биточків по-козацьки навряд чи має велику історію, проте з упевненістю можу сказати, що він заслуговує на увагу. Ніжне м'ясо з розсипчастим рисом - неймовірно смачно.

Опис приготування:

Рецепт биточків по-козацьки хороший тим, що з ним можна експериментувати. Рис можна замінити іншою крупою, а також використовувати вже готовий гарнір, залишився відучора, наприклад. При бажанні можна приготувати вершковий або томатний соус, з яким можна подавати блюдо до столу.

  • Мал - 300 грам
  • М'ясо - 500 грам
  • Крем - 250 грам
  • Томатний соус або паста - 2-3 Ст. Ложок
  • Сир - 150 грам
  • Панірувальні сухарі - 50-70 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
биточки по-козацьки - фото крок 1
1. Як приготувати биточки по-козацьки? Все досить просто. Для початку необхідно залити рис холодною водою в співвідношенні 1:2 і відварити його в підсоленій воді. Потім додати до остившему рису томатний соус або пасту і ретельно перемішати. При бажанні можна додати спеції для плову. Жароміцних форму змастити трохи олією і викласти туди рис.
биточки по-козацьки - фото крок 2
2. Під час варіння рису можна зайнятися м'ясом. Його необхідно вимити, просушити і подрібнити за допомогою ножа, блендера або м'ясорубки. Посолити і поперчити за смаком, додати улюблені спеції. При бажанні також можна додати жменю панірувальних сухарів або розмочений хліб.
биточки по-козацьки - фото крок 3
3. З отриманого фаршу мокрими руками сформувати кульки. Підготувати панірувальні сухарі і обваляти в них биточки зі всіх сторін.
биточки по-козацьки - фото крок 4
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди биточки. Обсмажити їх на середньому вогні до хрусткої скоринки.
биточки по-козацьки - фото крок 5
5. Готові битки по-козацьки в домашніх умовах викласти в форму для запікання.
биточки по-козацьки - фото крок 6
6. Щоб страва була соковитою, зверху полити все сметаною.
биточки по-козацьки - фото крок 7
7. Сир натерти на середній або крупній тертці і посипати ним страву. Тепер биточки можна відправити в духовку хвилин на 10-15, поки не утвориться золотава скоринка.

Схожі рецепти