Яловичий стейк з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий і ніжний м'ясний стейк з ароматним і пікантним соусом. Таке блюдо можна зробити до будь-якого святкового вечері. Зробіть такий і ви за рецептом, як приготувати яловичий стейк з соусом.
Соус роблять на основі жиру, який утворився після обсмажування стейка. Перед приготуванням м'ясо коштує дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури при обсмажуванні. Не шкодуйте соусу і щедро полийте їм м'ясо, так блюдо буде тільки смачніше.
- Яловичий стейк - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Яловичий бульйон - 0, 5 склянки
- Вустерширський соус - 4 чайних ложки
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Томатна паста - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 1 штука
- Коньяк - 4 Ст. Ложки
- Вершки - 1/3 склянки
- Зелена цибуля - 2 штуки
1. Вимийте м'ясо, витріть його насухо і посоліть, залиште на 15 хвилин. Розтопити вершкове масло на сковороді і викладіть стейки, в залежності від товщини м'яса, обсмажуйте його протягом 2-4 хвилин. Зніміть м'ясо з вогню і обсмажте дрібно рубаний лук.
2. Змішайте бульйон, вустерширський соус, гірчицю, томатну пасту. Влийте в сковороду коньяк і випарити спирт, влийте бульйон і доведіть до кипіння, потім варіть близько 2-3 хвилин до утворення густої маси.
3. Влийте вершки і варіть ще пару хвилин.
4. Подавайте готовий стейк з соусом і посипте зеленою цибулею.