Рецепт Яловичий стейк з беконом і картоплею фото

Яловичий стейк з беконом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня , Англійська кухня
М'ясо , Яловичина
ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Рецепт яловичий стейк з картоплею - приготування яловичого м'яса (стейк Рибай або Антрекот) з беконом, цибулею і картоплею.

Опис приготування:

Приправити стейк перцем і посолити. Дати постояти при кімнатній температурі протягом 30 хвилин. Обсмажити бекон у середній сковороді на середньому вогні, помішуючи, до хрусткої скоринки, від 8 до 10 хвилин. Викласти бекон в миску. Додати цибулю в сковороду і смажити до м'якості, близько 4 хвилин. Додати цибулю в миску з беконом.

Натерти картоплю на крупній тертці. Промити під холодною водою протягом 2 хвилин. Помістити картопля в марлю і віджати зайву рідину. Додати в суміш цибулі, приправити сіллю і перцем, перемішати.

Розігріти духовку до 190 градусів. Нагріти 2 столові ложки масла в сковороді на сильному вогні. Викласти картопляну суміш в сковороду, притискаючи за допомогою шпателя. Зменшити вогонь до низького і смажити, близько 15 хвилин. Перевернути і смажити до золотисто-коричневого кольору, близько 10 хвилин. Поставити сковороду в духовку і випікати близько 20 хвилин.

Тим часом нагріти залишилися 3 столові ложки масла в середній сковороді на середньому вогні. Обсмажити стейк з кожного боку до золотистого кольору, близько 3 хвилин з кожного боку. Поставити сковороду в духовку і запікати близько 10 хвилин. Викласти стейк на обробну дошку і дати постояти 10 хвилин. Нарізати скибочками і подавати з картоплею.


  • Стейк Рибай - 1 штука
  • Чорного перцю - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Бекону - 6 скибочок
  • Цибулина - 1 штука
  • Картоплі - 2 штуки
  • Оливкового масла - 5 Ст. Ложок
Приправити стейк перцем і посолити. Дати постояти при кімнатній температурі протягом 30 хвилин. Обсмажити бекон у середній сковороді на середньому вогні, помішуючи, до хрусткої скоринки, від 8 до 10 хвилин. Викласти бекон в миску. Додати цибулю в сковороду і смажити до м'якості, близько 4 хвилин. Додати цибулю в миску з беконом.

Натерти картоплю на крупній тертці. Промити під холодною водою протягом 2 хвилин. Помістити картопля в марлю і віджати зайву рідину. Додати в суміш цибулі, приправити сіллю і перцем, перемішати.

Розігріти духовку до 190 градусів. Нагріти 2 столові ложки масла в сковороді на сильному вогні. Викласти картопляну суміш в сковороду, притискаючи за допомогою шпателя. Зменшити вогонь до низького і смажити, близько 15 хвилин. Перевернути і смажити до золотисто-коричневого кольору, близько 10 хвилин. Поставити сковороду в духовку і випікати близько 20 хвилин.

Тим часом нагріти залишилися 3 столові ложки масла в середній сковороді на середньому вогні. Обсмажити стейк з кожного боку до золотистого кольору, близько 3 хвилин з кожного боку. Поставити сковороду в духовку і запікати близько 10 хвилин. Викласти стейк на обробну дошку і дати постояти 10 хвилин. Нарізати скибочками і подавати з картоплею.

Схожі рецепти