Яловичий стейк з беконом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт яловичий стейк з картоплею - приготування яловичого м'яса (стейк Рибай або Антрекот) з беконом, цибулею і картоплею.
Приправити стейк перцем і посолити. Дати постояти при кімнатній температурі протягом 30 хвилин. Обсмажити бекон у середній сковороді на середньому вогні, помішуючи, до хрусткої скоринки, від 8 до 10 хвилин. Викласти бекон в миску. Додати цибулю в сковороду і смажити до м'якості, близько 4 хвилин. Додати цибулю в миску з беконом.
Натерти картоплю на крупній тертці. Промити під холодною водою протягом 2 хвилин. Помістити картопля в марлю і віджати зайву рідину. Додати в суміш цибулі, приправити сіллю і перцем, перемішати.
Розігріти духовку до 190 градусів. Нагріти 2 столові ложки масла в сковороді на сильному вогні. Викласти картопляну суміш в сковороду, притискаючи за допомогою шпателя. Зменшити вогонь до низького і смажити, близько 15 хвилин. Перевернути і смажити до золотисто-коричневого кольору, близько 10 хвилин. Поставити сковороду в духовку і випікати близько 20 хвилин.
Тим часом нагріти залишилися 3 столові ложки масла в середній сковороді на середньому вогні. Обсмажити стейк з кожного боку до золотистого кольору, близько 3 хвилин з кожного боку. Поставити сковороду в духовку і запікати близько 10 хвилин. Викласти стейк на обробну дошку і дати постояти 10 хвилин. Нарізати скибочками і подавати з картоплею.
- Стейк Рибай - 1 штука
- Чорного перцю - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Бекону - 6 скибочок
- Цибулина - 1 штука
- Картоплі - 2 штуки
- Оливкового масла - 5 Ст. Ложок
Натерти картоплю на крупній тертці. Промити під холодною водою протягом 2 хвилин. Помістити картопля в марлю і віджати зайву рідину. Додати в суміш цибулі, приправити сіллю і перцем, перемішати.
Розігріти духовку до 190 градусів. Нагріти 2 столові ложки масла в сковороді на сильному вогні. Викласти картопляну суміш в сковороду, притискаючи за допомогою шпателя. Зменшити вогонь до низького і смажити, близько 15 хвилин. Перевернути і смажити до золотисто-коричневого кольору, близько 10 хвилин. Поставити сковороду в духовку і випікати близько 20 хвилин.
Тим часом нагріти залишилися 3 столові ложки масла в середній сковороді на середньому вогні. Обсмажити стейк з кожного боку до золотистого кольору, близько 3 хвилин з кожного боку. Поставити сковороду в духовку і запікати близько 10 хвилин. Викласти стейк на обробну дошку і дати постояти 10 хвилин. Нарізати скибочками і подавати з картоплею.