Яловичина з цибулею і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і смачне блюдо, яке можна подати до обіду з будь-яким гарніром або салатом зі свіжих овочів. Соковите, м'яке, ніжне м'ясо з оксамитової підливою припаде до смаку всім домочадцям. Готувати легко!
Дуже багато з вас не готують яловичину, тому що вважають, що це жорстке м'ясо. Завдяки цьому простому рецептом ви дізнаєтеся, як приготувати яловичину з цибулею і сметаною так, що вона у вас вийде соковитою і ніжною. А смачна оксамитова зметана підлива прекрасно підійде до будь-якого гарніру: рису, гречці або картоплі. Готуємо і насолоджуємося смачним м'ясом!
- Яловичина - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Крем - 80-100 грам
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики (по бажанню)
- Лимонна цедра - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
Наріжемо яловичину спочатку на тонкі пластини товщиною близько 1 см ...
... А потім на смужки 3-4 см в довжину.
У невелику миску натираємо лимонну цедру, перекладаємо в неї нарізаною м'ясо. Додамо дрібку солі і перемішати. Тепер м'ясо нехай постоїть хвилин 15.
Очистимо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо кубиками, а часник рубаємо дуже дрібно.
Розігріваємо сковороду з 2 ложками вершкового і однієї - оливкового масла.
І обсмажуємо цибулю з часником до золотистого кольору. А потім перекладаємо в інший посуд.
На звільнену сковороду додаємо масло, що залишилося, розігріваємо і викладаємо яловичину.
roza_ker, помішуючи, доти, поки м'ясо не потемніє з усіх боків. І додаємо обсмажені цибулю з часником.
Обсмажуємо помішуючи хвилини 3. Потім додаємо сметану, сіль і перемішуємо. Накриваємо кришкою і на невеликому вогні тушкуємо хвилин 30.
От і все, ласкаво просимо до столу!