Яловичина з брокколі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Начебто просте блюдо - м'ясо з овочами…але! Варто додати в маринад устричний і соєвий соуси, біле вино - і м'ясо стає ніжним і просочується неповторними ароматами. Це варто спробувати!
Багато з вас замовляють з ресторану китайську їжу. Я пропоную вам рецепт, як приготувати яловичину з брокколі по-китайськи в домашніх умовах. Повірте, у вас вийде нітрохи не гірше, а навіть і смачніше. Приємних вам клопоту на кухні!
- Яловичина - 300 грам
- Брокколі - 450 грам
- Соус устричний - 1/3 склянки
- Олія кунжутна - 2 чайних ложки
- Вино біле - 1/3 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Імбир - 1 скибочку (корінь)
- Часник - 1 зубчик
Брокколі помийте. Для маринаду змішайте устричний соус, соєвий соус, біле вино, цукор, кунжутне масло і крохмаль. Скибочку імбиру і часник очистіть. М'ясо промийте під холодною водою, обсушити і наріжте тонкими скибочками. Залийте їх маринадом і залиште в прохолодному місці на 30 хвилин. До речі, при цейтноті можна замаринувати м'ясо вранці, а ввечері за лічені хвилини приготувати смачну вечерю.
У воке або великій сковороді з антипригарним покриттям розігрійте рослинне масло і обсмажте розчавлений часник і імбир. Приберіть коріння зі сковороди.
Брокколі розберіть на суцвіття, обсмажуйте протягом 5 хвилин. Потім приберіть капусту на тарілку.
При необхідності додайте рослинне масло. Яловичину разом з маринадом обсмажуйте на сильному протягом 5 хвилин. Соус повинен загуснути.
Потім додайте брокколі, перемішайте і готуйте ще 3 хвилини.
Подають яловичину з брокколі традиційно з рисом. Смачного!