Яловичина у вині
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную поповнити вашу колекцію рецептів одним дуже класним варіантом, як приготувати яловичину у вині з овочами. Це чудове блюдо для всієї родини на обід або вечерю. Раджу спробувати!
З овочами і грибами, та ще й в такому пікантному соусі м'ясо виходить просто чудовим. Томити його можна як на плиті, так і в жароміцної формі в духовці. Я не рекомендую використовувати спеції, крім традиційних солі і перцю, адже соус виходить дійсно дуже насиченим. Подавати до столу яловичину можна з будь-яким гарніром, який вам до душі.
- Бульйон - 500 мілілітрів
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Яловичина - 1.2 кілограма
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Морква - 600 грам
- Цибуля - 250 грам
- Часник - 4 зубчики
- Червоне сухе вино - 750 мілілітрів(+ 60 мл коньяку за бажанням )
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Бекон - 110 грам
- Гриби - 450 грам
- Червона цибуля - 200 грам
1. Насамперед вимийте і висушіть м'ясо. Розріжте його на три великих шматочка.
2. Налийте трохи рослинного масла в сотейник з товстим дном і викладіть яловичину. Обсмажте її на сильному вогні до появи скоринки. Після зніміть і остудіть трохи.
3. У сотейник додайте трохи олії і викладіть пару цибулин і морквин, нарізаних навпіл, а також часник. Обсмажте хвилин 5 на середньому вогні.
4. Трохи остигле м'ясо наріжте порційними шматочками.
5. Додайте ще трохи олії, бульйон і вино. Для пікантності можна влити трохи соєвого соусу і коньяк, наприклад. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте свіжу зелень при бажанні.
6. Паралельно обсмажте до рум'яності бекон. На окремій сковороді обсмажте гриби, залишилася моркву і цибулю.
7. Додайте овочі в сотейник. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися м'ясо до м'якості.
8. Ось і весь секрет, як приготувати пікантну яловичину у вині. Смачного!