Рецепт Яловичина у вині в духовці фото

Яловичина у вині в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Яловичина - не настільки ніжна, як свинина, тому потрібно багато часу, щоб м'ясо стало м'яким. Розповім один з кращих і смачних рецептів, як приготувати яловичину у вині в духовці.

Опис приготування:

Червоне вино не тільки допомагає м'ясу добре приготуватися, але і надає насичений, гарний колір, а також смак і чудовий аромат. Можна запікати в емальованій каструлі або в казанку. Ви можете скористатися мультиваркою або приготувати страву повністю на плиті.

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 штука
  • Гриби - 220 грам
  • Чебрець - За смаком
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Червоне вино - 1, 5 склянки
  • Бульйон - 8 склянок
  • Картопля - 4-5 штук
  • Морквина - 4 штуки
  • Рослинна олія - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
яловичина у вині в духовці - фото крок 1
1. Вимийте і наріжте м'ясо невеликими шматочками. Розігрійте каструлю з рослинним маслом і викладіть м'ясо.
яловичина у вині в духовці - фото крок 2
2. Обсмажте його до золотистої скоринки, а потім перекладіть в тарілку.
яловичина у вині в духовці - фото крок 3
3. Очистіть і наріжте кубиком цибулю, викладіть його в каструлю, де обсмажували м'ясо.
яловичина у вині в духовці - фото крок 4
4. Наріжте гриби великими шматочками і додайте до цибулі, наріжте дрібно чебрець і викладіть до овочів.
яловичина у вині в духовці - фото крок 5
5. Перекладіть вміст каструлі в іншу миску.
яловичина у вині в духовці - фото крок 6
6. Поверніть каструлю на вогонь, влийте 1-2 столові ложки рослинної олії, тим часом очистіть і наріжте часник, викладіть його в каструлю.
яловичина у вині в духовці - фото крок 7
7. Через кілька хвилин влийте червоне вино, лопаткою відскребіть все з дна каструлі. Кип'ятіть вміст на слабкому вогні до його зменшення в 2 рази.
яловичина у вині в духовці - фото крок 8
8. Влийте яловичий бульйон, після закипання додайте нарізану кубиками картоплю, морква, раніше обсмажені овочі і м'ясо.
яловичина у вині в духовці - фото крок 9
9. Накрийте каструлю кришкою, надішліть її в розігрітий до 175-180 градусів духовку на 1, 5 годину, потім зніміть кришку і тушкуйте ще півгодини.
яловичина у вині в духовці - фото крок 10
10. Дістаньте каструлю з духовки, сіль і poperčite. Подавайте яловичину з овочами і насиченим бульйоном. Смачного!

Схожі рецепти