Яловичина у вині в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина - не настільки ніжна, як свинина, тому потрібно багато часу, щоб м'ясо стало м'яким. Розповім один з кращих і смачних рецептів, як приготувати яловичину у вині в духовці.
Червоне вино не тільки допомагає м'ясу добре приготуватися, але і надає насичений, гарний колір, а також смак і чудовий аромат. Можна запікати в емальованій каструлі або в казанку. Ви можете скористатися мультиваркою або приготувати страву повністю на плиті.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Гриби - 220 грам
- Чебрець - За смаком
- Часник - 1 штука (головка)
- Червоне вино - 1, 5 склянки
- Бульйон - 8 склянок
- Картопля - 4-5 штук
- Морквина - 4 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте і наріжте м'ясо невеликими шматочками. Розігрійте каструлю з рослинним маслом і викладіть м'ясо.
2. Обсмажте його до золотистої скоринки, а потім перекладіть в тарілку.
3. Очистіть і наріжте кубиком цибулю, викладіть його в каструлю, де обсмажували м'ясо.
4. Наріжте гриби великими шматочками і додайте до цибулі, наріжте дрібно чебрець і викладіть до овочів.
5. Перекладіть вміст каструлі в іншу миску.
6. Поверніть каструлю на вогонь, влийте 1-2 столові ложки рослинної олії, тим часом очистіть і наріжте часник, викладіть його в каструлю.
7. Через кілька хвилин влийте червоне вино, лопаткою відскребіть все з дна каструлі. Кип'ятіть вміст на слабкому вогні до його зменшення в 2 рази.
8. Влийте яловичий бульйон, після закипання додайте нарізану кубиками картоплю, морква, раніше обсмажені овочі і м'ясо.
9. Накрийте каструлю кришкою, надішліть її в розігрітий до 175-180 градусів духовку на 1, 5 годину, потім зніміть кришку і тушкуйте ще півгодини.
10. Дістаньте каструлю з духовки, сіль і poperčite. Подавайте яловичину з овочами і насиченим бульйоном. Смачного!