Курка у вині в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Курка у вині в духовці - ситне, ароматне і смачне домашнє блюдо, яке стане відмінним другим в обід або основною стравою на вечерю.
Курка в вині готується дуже просто і відносно швидко. Спеції беріть будь-які за смаком. У мене це соєвий соус, червоний молотий солодкий перець. Для цієї страви можна взяти будь-які частини курки: стегенця, гомілки, стегна. Вино надає соковитість і пікантний смак м'яса. Ароматну, смачну і ніжну курку подавайте з будь-яким гарніром.
- Курка - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вино біле - 100 мілілітрів (сухе)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Перець червоний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
Підготуйте інгредієнти для приготування курки у вині.
Курку помийте, викладіть на гарячу сковороду з соняшниковою олією.
Злегка обсмажте курку з обох сторін.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і злегка обсмажити цибулю до прозорості.
У мисочку насипте мелений червоний перець.
Додайте соєвий соус.
Наполягати вино.
Перемішайте червоний мелений перець, соєвий соус і вино.
Смажену цибулю викладіть на дно жароміцної форми. Додайте нарізаний часник.
На цибулю викладіть курку, трохи її посоліть. Залийте курку сумішшю вина, соєвого соусу і меленого червоного перцю. Накрийте фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів.
Запікайте курку 25 хвилин з фольгою. Після зніміть фольгу і дайте їй трохи підрум'янитися протягом 10 хвилин.
Курка у вині в духовці готова. Подавайте з будь-яким гарніром.