Курка в мультиварці у вині
(покроковий рецепт з фото)
Хочете влаштувати своїй другій половинці романтичний вечір, тоді приготуйте на вечерю ось таку курочку у вині, у неї досить вишуканий солодкуватий смак і неймовірно привабливий аромат.
Хоча я і не дуже позитивно ставлюся до того, коли в м'ясі присутні солодкі нотки, але коли мій чоловік приготував мені курку в мультиварці у вині в домашніх умовах, я, чесно кажучи, була вражена її чудовим смаком. Адже м'ясо вийшло таке соковите і м'яке, а всі інгредієнти маринаду дійсно гармонійно поєднувалися між собою. Так що, спираючись на свій досвід, можу сказати, що цей простий рецепт курки в мультиварці у вині ідеально підійде для тих випадків, коли хочеш справити сильне враження на свого гостя.
- Курка - 1, 5-2 кілограма
- Вино червоне солодке - 0, 5 склянки
- Оцет яблучний - 0, 5 склянки
- Малина peretertaâ - 0, 5-1 склянки (або малинове пюре)
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Цедра апельсина - За смаком (для прикраси)
1
Для початку потрібно обробити курку на порційні шматочки, промити їх у проточній воді, потім викласти на рушник, щоб вони просохли.
2
Тепер беремо глибоку миску і змішуємо в ній вино, соєвий соус, перетерту малину, яблучний оцет, мідь, гірчицю і подрібнений часник. Приготовленим маринадом заливаємо шматочки курки, перемішуємо все і залишаємо м'ясо маринуватися на 4 годину, а краще на ніч.
3
Коли курочка гарненько промаринуется, викладаємо її в чашу мультиварки разом з маринадом. Включаємо режим "гасіння", закриваємо клапан і готуємо курку 30-35 хвилин. Після того, як режим закінчиться, відкриваємо кришку і продовжуємо тушкувати м'ясо до загустіння соусу.
4
В результаті курочка виходить неймовірно смачна з дуже незвичайним темно-коричневим соусом, викладіть готову страву в тарілку полийте соусом і посипте його цедрою апельсина, це буде виглядати чудово. Приємного вам апетиту!