Яловичина по-Сокольський
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі прекрасне російське блюдо уральської кухні - тушкована яловичина в білому вині, з овочами, томатами і спеціями. Соковите і смачне м'ясо нікого байдужим не залишить.
Відразу скажу, що я дозволила собі трохи відійти від оригінального рецепта. Так, для приготування яловичини по-Сокольський зазвичай м'ясо маринують у вині з цибулею і спеціями годин на 6. Але, так як стільки вільного часу випадає не часто, я подумала - чому б не зробити винний соус для м'яса, а не маринад? результат, між іншим, в обох випадках чудовий і мало чим відрізняється. Дивимося далі рецепт.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Біле вино - 1 Склянка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Перець - 3 щіпки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розмарин - За смаком
- Спеції - За смаком
М'якоть яловичини поріжте великими шматками.
Поріжте цибулю.
Морквину потріть на тертці.
М'ясо обсмажте на розігрітій з маслом сковорідці.
Смажте до рум'яної скоринки.
Цибуля і моркву обсмажте на олії до золотистого кольору.
Додайте томатну пасту.
Обсмажуйте хвилини 2.
Потім додайте спеції за смаком, розмарин.
І влийте стакан вина.
Перемішайте і дайте соусу закипіти.
Гасіть потім хвилин 10 на маленькому вогні.
М'ясо викладіть в змащену маслом форму і залийте половиною соусу.
Зверху потерти на крупній тертці 1 невелике кисле яблуко.
Зверху на яблука вилити соус, що залишився. М'ясо запікайте в духовці при температурі 180 З протягом 2-2.5 годин.
Готову яловичину по-Сокольський подавати можете з будь-яким гарніром. Смачного!