Яловичина на сковороді гриль
(покроковий рецепт з фото)
Просте і в той же час неймовірно вишукану страву з яловичини, для якого ми спочатку обсмажити м'ясо на сковороді гриль до скоринки, а потім відправимо його на 10 хвилин в духовку - вийде дивовижно.
Насправді сковорода гриль це відмінна штука, адже вона здатна зі звичайної яловичини зробити гарне на вигляд і при цьому дуже навіть смачна страва. Як ви вже встигли помітити, в цьому простому рецепті яловичини на сковороді гриль мінімум інгредієнтів, але в цьому-то і вся суть, адже так м'ясо виходить особливо соковитим і не втрачає свій природний смак. В іншому, все дуже легко і просто, так що якщо ви хочете подати до вечері красиве і соковите м'ясо з апетитними рум'яними смужками, я розповім вам, як приготувати яловичину на сковороді гриль.
- Яловичі стейки - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, коріандр мелений)
- Сіль - За смаком
Для початку нам потрібно добре промити стейки і висушити їх за допомогою паперових серветок.
Далі натираємо м'ясо з усіх боків спеціями (не солити! ) і залишаємо яловичину хвилин на 10-15 подихати.
Ставимо сковороду гриль на вогонь і гарненько її нагріваємо, змащуємо сковороду рослинною олією. Викладаємо на розігріту сковороду стейки і смажимо їх 2-3 хвилини.
Після цього перевертаємо м'ясо на іншу сторону і смажимо ще пару хвилин. Головне не перетримати яловичину на сковороді, інакше вона буде жорсткою і сухою.
Перекладаємо обсмажене м'ясо в форму для запікання і відправляємо на 10 хвилин в розігріту до 150 градусів духовку.
Поки м'ясо доходить, ми чистимо цибулю і нарізаємо його кільцями, обвалюють в борошні, солимо і перчимо цибулю за смаком.
Обсмажуємо кільця цибулі на сковороді до рум'яної скоринки.
Викладаємо обсмажену цибулю на паперову серветку, щоб позбутися зайвої олії.
Тепер подаємо стейки з яловичини з обсмаженою цибулею на гарнір і з сільницею, солити м'ясо потрібно безпосередньо під час їжі. Приємного всім апетиту!