Рецепт Яловичина Бургиньон фото

Яловичина Бургиньон
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Цей смачна страва відмінно впишеться в сервіровку святкового столу в якості основного блюда. Своїм незвичайним смаком і трохи екзотичним видом блюдо внесе різноманітність і порадує гостей.

Незважаючи на те, що яловичина Бургиньон відноситься до національних страв, її наявність на святковому столі не тільки урізноманітнює ваш раціон, але і розповість про високу майстерність господині. Страва смачна і поживна. Добре поєднується з грибами і смаженою цибулею. Наявність в страві вина надає йому незвичайний насичений смак і запах, робить м'ясо м'яким, по-справжньому тане в роті.

  • Вино червоне - 750 мілілітрів (сухе)
  • М'ясний бульйон - 400 мілілітрів
  • Бекон - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (головка)
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Томатний концентрат - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Яловичина - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Винний оцет білий - 1/2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам
яловичина Бургиньон - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати яловичину буогіньон, поріжте бекон на кубики. Підготуйте цибулю та моркву. Подрібніть, але не дуже дрібно. М'ясо розділіть на порційні шматки. Добре помийте і кожен ретельно промокніть від вологи. Приготування починайте в ємності, яку потім можна поставити в духову шафу. Налийте масло, підсмажте бекон. Дістаньте бекон з ємності і покладіть окремо. Він через час нам знадобиться.
яловичина Бургиньон - фото крок 2
2. Невеликими порціями на сильному вогні підсмажте м'ясо. Головне, щоб кожен шматочок придбав золотистий відтінок. Перекладіть обсмажене порціями м'ясо до бекону.
яловичина Бургиньон - фото крок 3
3. Посмажте овочі (цибулю і моркву), при цьому не забувайте періодично помішувати. До овочів перекладіть м'ясо з беконом. Посипте сіллю і перцем. Додайте борошно. Перемішайте. Трохи прожарьте.
яловичина Бургиньон - фото крок 4
4. Не знімаючи з вогню, додайте в блюдо гарячий м'ясний бульйон. Влийте червоне вино. Зверніть увагу, що чим вище якість вина, тим смачніше вийде в підсумку блюдо. Покладіть до м'яса лавровий листочок. Додайте томат і подрібнений часник. Акуратно все перемішайте.
яловичина Бургиньон - фото крок 5
5. Накрийте кришку. Опустіть каструлю в розігріту духовку. Блюдо готується не менше 2 годин. Температура до 190С. Через 2, 5 години дістаньте блюдо. Воно приголомшливо виглядає і видає божественний аромат.
яловичина Бургиньон - фото крок 6
6. Як гарнір добре підійде підсмажений невеликого розміру цибуля. Його очистіть, посипте сіллю і посмажте в сковороді. Додайте борошно, цукор і оцет. Перемішуючи, готуйте страву до отримання золотистого кольору. Додайте в сковороду бульйон і гвоздику. Накрийте кришкою. Нехай блюдо нудиться до розм'якшення лука і зменшення рідини. Покладіть на тарілку м'ясо. Поруч красиво оформите цибулю. Блюдо готово!

Схожі рецепти