Яловичина Бургиньон
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачна страва відмінно впишеться в сервіровку святкового столу в якості основного блюда. Своїм незвичайним смаком і трохи екзотичним видом блюдо внесе різноманітність і порадує гостей.
Незважаючи на те, що яловичина Бургиньон відноситься до національних страв, її наявність на святковому столі не тільки урізноманітнює ваш раціон, але і розповість про високу майстерність господині. Страва смачна і поживна. Добре поєднується з грибами і смаженою цибулею. Наявність в страві вина надає йому незвичайний насичений смак і запах, робить м'ясо м'яким, по-справжньому тане в роті.
- Вино червоне - 750 мілілітрів (сухе)
- М'ясний бульйон - 400 мілілітрів
- Бекон - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (головка)
- Морква - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Томатний концентрат - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Яловичина - 1 кілограм
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Винний оцет білий - 1/2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
1. Перед тим як приготувати яловичину буогіньон, поріжте бекон на кубики. Підготуйте цибулю та моркву. Подрібніть, але не дуже дрібно. М'ясо розділіть на порційні шматки. Добре помийте і кожен ретельно промокніть від вологи. Приготування починайте в ємності, яку потім можна поставити в духову шафу. Налийте масло, підсмажте бекон. Дістаньте бекон з ємності і покладіть окремо. Він через час нам знадобиться.
2. Невеликими порціями на сильному вогні підсмажте м'ясо. Головне, щоб кожен шматочок придбав золотистий відтінок. Перекладіть обсмажене порціями м'ясо до бекону.
3. Посмажте овочі (цибулю і моркву), при цьому не забувайте періодично помішувати. До овочів перекладіть м'ясо з беконом. Посипте сіллю і перцем. Додайте борошно. Перемішайте. Трохи прожарьте.
4. Не знімаючи з вогню, додайте в блюдо гарячий м'ясний бульйон. Влийте червоне вино. Зверніть увагу, що чим вище якість вина, тим смачніше вийде в підсумку блюдо. Покладіть до м'яса лавровий листочок. Додайте томат і подрібнений часник. Акуратно все перемішайте.
5. Накрийте кришку. Опустіть каструлю в розігріту духовку. Блюдо готується не менше 2 годин. Температура до 190С. Через 2, 5 години дістаньте блюдо. Воно приголомшливо виглядає і видає божественний аромат.
6. Як гарнір добре підійде підсмажений невеликого розміру цибуля. Його очистіть, посипте сіллю і посмажте в сковороді. Додайте борошно, цукор і оцет. Перемішуючи, готуйте страву до отримання золотистого кольору. Додайте в сковороду бульйон і гвоздику. Накрийте кришкою. Нехай блюдо нудиться до розм'якшення лука і зменшення рідини. Покладіть на тарілку м'ясо. Поруч красиво оформите цибулю. Блюдо готово!