Рецепт Яловича печінка в духовці фото

Яловича печінка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Молочні продукти , Яловичина , Гриби , Печериці , Яловича печінка
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ні для кого не секрет, що страви з печінки дуже корисні. Яловича печінка, приготована за цим рецептом, виходить ніжною, соковитою і ароматною. Навіть якщо ви не любите печінку, ця вам сподобається.

Опис приготування:

Мені подобаються страви з печінки, просто обсмажити з цибулею - нудно і просто. Давайте приготуємо печінку в духовці. Процес займе трохи більше часу, ніж при традиційному способі готування, але печінку вийде дуже ніжною, соковитою і смачною. А як приготувати яловичу печінку в духовці, я розповіла в цьому рецепті трохи нижче.

  • Яловича печінка - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Печериці - 200-250 грам
  • Борошно пшеничне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Крем - 100-150 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
яловича печінка в духовці - фото крок 1
Печінка помиємо і очистимо від плівки і проток.
яловича печінка в духовці - фото крок 2
А потім наріжемо на скибочки товщиною близько 1.5 см.
яловича печінка в духовці - фото крок 3
Посипаємо з усіх боків сіллю, перцем і базиліком.
яловича печінка в духовці - фото крок 4
Обвалюють кожен шматочок печінки в борошні.
яловича печінка в духовці - фото крок 5
І викладаємо на сильно розігріту сковороду з рослинним маслом.
яловича печінка в духовці - фото крок 6
Обсмажуємо з обох боків до красивої рум'яної скоринки.
яловича печінка в духовці - фото крок 7
Чистить і narezhem цибулю.
яловича печінка в духовці - фото крок 8
Нарізаємо гриби. У мене вони спочатку були замороженими.
яловича печінка в духовці - фото крок 9
На маслі, що залишився від смаження печінки, обсмажуємо цибулю до улюбленої вами ступеня готовності.
яловича печінка в духовці - фото крок 10
Додаємо гриби і обсмажуємо їх. Можна до легкого рум'янцю, а можна тільки до випаровування рідини: тут справа смаку кожного. Додамо сметану і трохи води, посолимо за смаком і дамо покипіти соусу хвилини 3.
яловича печінка в духовці - фото крок 11
На дно форми для запікання викладаємо половину цибульний-грибного соусу.
яловича печінка в духовці - фото крок 12
Потім викладаємо обсмажену печінку.
яловича печінка в духовці - фото крок 13
І розподіляємо залишився соус.
яловича печінка в духовці - фото крок 14
Закриваємо кришкою або фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Хв 10 до кінця готування можна зняти кришку і дати грибам підрум'янитися.
яловича печінка в духовці - фото крок 15
Печінка готова! Можна подавати її з будь-яким гарніром або з овочами.

Схожі рецепти