Яловича печінка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ні для кого не секрет, що страви з печінки дуже корисні. Яловича печінка, приготована за цим рецептом, виходить ніжною, соковитою і ароматною. Навіть якщо ви не любите печінку, ця вам сподобається.
Мені подобаються страви з печінки, просто обсмажити з цибулею - нудно і просто. Давайте приготуємо печінку в духовці. Процес займе трохи більше часу, ніж при традиційному способі готування, але печінку вийде дуже ніжною, соковитою і смачною. А як приготувати яловичу печінку в духовці, я розповіла в цьому рецепті трохи нижче.
- Яловича печінка - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Печериці - 200-250 грам
- Борошно пшеничне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 100-150 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Печінка помиємо і очистимо від плівки і проток.
А потім наріжемо на скибочки товщиною близько 1.5 см.
Посипаємо з усіх боків сіллю, перцем і базиліком.
Обвалюють кожен шматочок печінки в борошні.
І викладаємо на сильно розігріту сковороду з рослинним маслом.
Обсмажуємо з обох боків до красивої рум'яної скоринки.
Чистить і narezhem цибулю.
Нарізаємо гриби. У мене вони спочатку були замороженими.
На маслі, що залишився від смаження печінки, обсмажуємо цибулю до улюбленої вами ступеня готовності.
Додаємо гриби і обсмажуємо їх. Можна до легкого рум'янцю, а можна тільки до випаровування рідини: тут справа смаку кожного. Додамо сметану і трохи води, посолимо за смаком і дамо покипіти соусу хвилини 3.
На дно форми для запікання викладаємо половину цибульний-грибного соусу.
Потім викладаємо обсмажену печінку.
І розподіляємо залишився соус.
Закриваємо кришкою або фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Хв 10 до кінця готування можна зняти кришку і дати грибам підрум'янитися.
Печінка готова! Можна подавати її з будь-яким гарніром або з овочами.