Рецепт Ягня в горщику фото

Ягня в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт приготування м'яса ягняти, замаринованого в спеціях, приготованого в горщику з овочами.

Опис приготування:

Запах ягняти в горщику нікого не залишить байдужим і негайно викличе апетит у всіх, хто буде знаходитися в радіусі кілометра від місця його приготування. Додавання спецій робить це блюдо одним з найкращих страв у світі. Спробуйте і Ви точно не пошкодуєте, що вибрали цей рецепт!

  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • М'ясо ягняти - 1 кілограм
  • Паприка - 2 чайних ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 1/2 чайних ложки
  • Каєнський перець - 1/4 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 1/4 чайних ложки
  • Кардамон - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Імбир - 1/2 чайних ложки
  • Шафран - 1/4 чайних ложки
  • Часниковий порошок - 3/4 чайних ложки
  • Koriandr - 3/4 чайних ложки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 5 штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Цедра лимону - 20 грам
  • Курячий бульйон - 400 грам
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 Ст. Ложка
ягня в горщику - фото крок 1
1. Нарізати баранину кубиками, змішати з двома ложками оливкової олії і відкласти в сторону.
ягня в горщику - фото крок 2
2. У великому пластиковому пакеті змішати паприку, kurkumu, каєнський перець, корицю, гвоздику, кардамон, сіль, імбир, шафран, часниковий порошок і коріандр і добре потрясти пакет, щоб інгредієнти перемішалися. Додати в пакет баранину і знову потрусити, щоб м'ясо покрилося спеціями. Поставити в холодильник на 8 годин, а краще на ніч.
ягня в горщику - фото крок 3
3. Розігріти оливкову олію в горщику на середньому вогні. Додати 1/3 баранини і добре підрум'янити. Повторити ще два рази, потім додати цибулю і моркву і готувати 5 хвилин. Часник видавити і додати в горщик. Додати імбир і готувати ще 5 хвилин. Додати лимонну цедру, курячий бульйон, томатну пасту і мед.
ягня в горщику - фото крок 4
4. Довести до кипіння, скрутить огонь, накрити і готувати на слабкому вогні 1 ½ - 2 годину, час від часу помішуючи, поки м'ясо не стане ніжним. Якщо суміш вийде занадто рідкою, Ви можете згустити її, додати води і кукурудзяний крохмаль на останніх 5 хвилинах готування. Подавати з рисом або кускус.

Схожі рецепти