Ягня в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування м'яса ягняти, замаринованого в спеціях, приготованого в горщику з овочами.
Запах ягняти в горщику нікого не залишить байдужим і негайно викличе апетит у всіх, хто буде знаходитися в радіусі кілометра від місця його приготування. Додавання спецій робить це блюдо одним з найкращих страв у світі. Спробуйте і Ви точно не пошкодуєте, що вибрали цей рецепт!
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- М'ясо ягняти - 1 кілограм
- Паприка - 2 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Каєнський перець - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 1/4 чайних ложки
- Кардамон - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Шафран - 1/4 чайних ложки
- Часниковий порошок - 3/4 чайних ложки
- Koriandr - 3/4 чайних ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 5 штук
- Часник - 3 зубчики
- Цедра лимону - 20 грам
- Курячий бульйон - 400 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка

1. Нарізати баранину кубиками, змішати з двома ложками оливкової олії і відкласти в сторону.

2. У великому пластиковому пакеті змішати паприку, kurkumu, каєнський перець, корицю, гвоздику, кардамон, сіль, імбир, шафран, часниковий порошок і коріандр і добре потрясти пакет, щоб інгредієнти перемішалися. Додати в пакет баранину і знову потрусити, щоб м'ясо покрилося спеціями. Поставити в холодильник на 8 годин, а краще на ніч.

3. Розігріти оливкову олію в горщику на середньому вогні. Додати 1/3 баранини і добре підрум'янити. Повторити ще два рази, потім додати цибулю і моркву і готувати 5 хвилин. Часник видавити і додати в горщик. Додати імбир і готувати ще 5 хвилин. Додати лимонну цедру, курячий бульйон, томатну пасту і мед.

4. Довести до кипіння, скрутить огонь, накрити і готувати на слабкому вогні 1 ½ - 2 годину, час від часу помішуючи, поки м'ясо не стане ніжним. Якщо суміш вийде занадто рідкою, Ви можете згустити її, додати води і кукурудзяний крохмаль на останніх 5 хвилинах готування. Подавати з рисом або кускус.