Каре ягня на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне м'ясо ягняти дуже швидко готується і, щоб його не пересушити, а приготувати смачно і швидко - скористайтеся цим простим рецептом. Заодно і соус до м'яса приготуємо. Вийде смачна страва!
Каре ягняти - це м'ясо одне з найдорожчих, і буде прикро, якщо з ніжного і смачного м'яса вийде сухе блюдо. Я розповім вам, як приготувати каре ягняти на сковороді так, щоб такої неприємності з вами не сталося. У цьому простому рецепті докладно розказано і показано, як правильно підготувати м'ясо на кісточці, як його потім замаринувати і приготувати. Сподіваюся, що все вам буде зрозуміло і смачна страва на обід або вечерю забезпечено:)
- Корейка Бараняча - 800 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вино червоне - 100 мілілітрів
- Зелень петрушки - 20 грам
- Листя м'яти - 5-6 штук
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок(2- маринувати м'ясо, інше - для смаження)
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Розмарин - 1 щіпка (сушений або свіжий)
Насамперед візьмемося за оброблення корейки. Зрізаємо зайвий жир з нижньої частини корейки, звільняємо кінчики ребер.
А тепер вирізаємо м'ясо між кісточками
Зачищаємо реберця, видаляємо з їх кінчиків все м'ясо і плівку з внутрішньої сторони.
А тепер акуратно між ребрами розрізаємо на порційні шматочки
Промиваємо листочки м'яти і дрібно-дрібно рубаємо.
Кожен шматочок м'яса натираємо сіллю з перцем і складаємо в миску. Додаємо рослинне масло, зелень м'яти і розмарин. Якщо вам не подобається м'ята - можна замінити її базиліком. Ставимо м'ясо хвилин на 40 або на годину в холодильник, нехай маринується.
На вогні трохи більше середнього розігріваємо сковороду з рослинним маслом і додаємо подрібнений часник. Обсмажуємо часник хвилини 2. Потім краще прибрати, чого я не зробила. Підгорів часник трохи зіпсував смак.
А тепер викладаємо на сковороду шматки ягняти і обсмажуємо до рум'яної скоринки буквально по 6-8 хвилин з кожного боку. Обсмажене м'ясо складаємо в миску і накриваємо.
У сковороду з жиром, який залишився після смаження м'яса, додаємо вино, ложки 3-4 води, подрібнену зелень петрушки і пару листочків м'яти або базиліка. На невеликому вогні випаровуємо хвилин 5. Соус до м'яса готовий, можна його процідити перед тим, як поливати м'ясо.