Ягідний смузі
(покроковий рецепт з фото)
Ягідний смузі - це десерт, перекус і смачний сніданок. Якщо ви замовляєте такі напої в кафе або в ресторанах, то саме час навчитися їх готувати і в домашніх умовах з підручних інгредієнтів.
Можна використовувати будь-які ягоди: малину, полуницю, чорну або червону смородину, чорницю, чорниця, вишню. Головне - пробуйте їх на смак, щоб знати, яка кількість цукру потрібно додати. Для смородинового смузі норму солодощі збільште, так як ця ягода дуже кисла, причому - будь-який її сорт. Подавайте напій відразу ж після приготування, поки він не встиг расслоиться.
- Полуниця - 50 грам
- Малина - 50 грам
- Чорниця - 30 грам
- Йогурт - 250 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Полуницю і малину промийте у воді, видаліть з ягід хвостики, полуницю наріжте слайсами і висипте ягоди в чашу блендера. Краще використовувати глечик блендер, а не погружной, щоб не перебити дрібні ягідні кісточки. При додаванні заморожених ягід, необхідно розморозити їх заздалегідь при кімнатній температурі протягом 15 хвилин.
Всипте цукровий пісок або замініть його квітковим медом в тій же кількості, будь-яким сиропом або топінгом.
Промийте ягоди чорниці або лохини, смородини. Видаліть гілочки і листочки, всипте їх в чашу блендера.
Влийте йогурт будь-якої жирності. Можна додавати як питний йогурт з фруктовими або ягідними добавками, так і класичний - без добавок.
Подрібніть все вміст ємності на пульсуючому режимі протягом 2-3 хвилин.
Перелийте ягідний смузі в стакани або чашки, подайте відразу ж до столу з трубочками, соломинками з широким отвором.