Ягідний мус з білком
(покроковий рецепт з фото)
Для дітей і дорослих пропоную дивно смачний і неймовірно простий рецепт ягідного мусу з білком. Це корисний і смачний десерт, який обов'язково варто спробувати.
Такий десерт може стати відмінним варіантом навіть для святкового столу, так як він легкий, красивий і освіжаючий. В даному випадку використовується тільки малина і смородина, однак при бажанні ягідний мус з білком в домашніх умовах можна зробити з абсолютно будь-яких ягід, які є під рукою.
- Малина - 150 грам
- Смородина - 150 грам
- Цукор - 60-80 грам
- Білок - 1-2 штук
1. Ягоди для мусу необхідно вимити, просушити і звільнити від гілочок, хвостиків і т.Д.
2. У невеликій мисці з'єднати цукор і ягоди. Кількість цукру залежить від солодощі обраних ягід і ваших смакових уподобань. В даному випадку 3-4 ложок буде цілком достатньо. Ягоди трохи розчавити ложкою і перемішати, щоб цукор швидше розчинився в соку.
3. Щоб ягідний мус з білком в домашніх умовах був однорідним, краще попередньо протерти ягоди через сито. Це допоможе уникнути потрапляння кісточок або великих шматочків.
4. Сік готовий! Його можна додатково підсолодити або за бажанням додати трохи соку лимона, якщо обрані ягоди занадто солодкі.
5. Акуратно відокремити білок від жовтка. Можна всипати маленьку щіпку солі, щоб білок краще збивати.
6. Білок потрібно збити в міцну піну. Якщо є побоювання, можна використовувати білки не курячих, а перепелиних яєць.
7. Додати ягідний сироп і ще раз збити. Ось такий простий рецепт ягідного мусу з білком. Перед подачею можна прикрасити свіжою м'ятою і ягодами.