Рецепт Ягідний мус з білком фото

Ягідний мус з білком
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Ягоди, Яйця, Яєчний білок
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл
Десерти, Мус

Для дітей і дорослих пропоную дивно смачний і неймовірно простий рецепт ягідного мусу з білком. Це корисний і смачний десерт, який обов'язково варто спробувати.

Такий десерт може стати відмінним варіантом навіть для святкового столу, так як він легкий, красивий і освіжаючий. В даному випадку використовується тільки малина і смородина, однак при бажанні ягідний мус з білком в домашніх умовах можна зробити з абсолютно будь-яких ягід, які є під рукою.

  • Малина - 150 грам
  • Смородина - 150 грам
  • Цукор - 60-80 грам
  • Білок - 1-2 штук
ягідний мус з білком - фото крок 1
1. Ягоди для мусу необхідно вимити, просушити і звільнити від гілочок, хвостиків і т.Д.
ягідний мус з білком - фото крок 2
2. У невеликій мисці з'єднати цукор і ягоди. Кількість цукру залежить від солодощі обраних ягід і ваших смакових уподобань. В даному випадку 3-4 ложок буде цілком достатньо. Ягоди трохи розчавити ложкою і перемішати, щоб цукор швидше розчинився в соку.
ягідний мус з білком - фото крок 3
3. Щоб ягідний мус з білком в домашніх умовах був однорідним, краще попередньо протерти ягоди через сито. Це допоможе уникнути потрапляння кісточок або великих шматочків.
ягідний мус з білком - фото крок 4
4. Сік готовий! Його можна додатково підсолодити або за бажанням додати трохи соку лимона, якщо обрані ягоди занадто солодкі.
ягідний мус з білком - фото крок 5
5. Акуратно відокремити білок від жовтка. Можна всипати маленьку щіпку солі, щоб білок краще збивати.
ягідний мус з білком - фото крок 6
6. Білок потрібно збити в міцну піну. Якщо є побоювання, можна використовувати білки не курячих, а перепелиних яєць.
ягідний мус з білком - фото крок 7
7. Додати ягідний сироп і ще раз збити. Ось такий простий рецепт ягідного мусу з білком. Перед подачею можна прикрасити свіжою м'ятою і ягодами.

Схожі рецепти