Рецепт Ягідний мус на манки фото

Ягідний мус на манки
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Ягоди , Крупи , Журавлина , Манька
Страви без випічки
На святковий стіл
Десерти , Мус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Краща ягода в зиязикай період - це журавлина. У ній найбільше вітамінів і інших корисних речей. З нею мус на манки готується дуже швидко і просто.

Опис приготування:

Ягідний мус на манки будемо готувати з журавлини. Видавіть з ягід сік і злийте його в окремий посуд. Макуха проваріть в склянці води, процідіть і зваріть на відварі манну кашу. Охолодіть її до кімнатної температури, додайте журавлинний сік і цукор і збийте. Для сиропу розітріть пару ложок журавлини з трьома ложками цукру і проваріть в невеликій кількості води. Викладіть мус шарами в формочки, чергуючи його з сиропом. Форми з мусом поставте на годину в холодильник, а потім подайте на стіл. Смачного!

  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Журавлина - 0, 5 склянки
  • Манна крупа - 0, 25 склянки
ягідний мус на манки - фото крок 1
Видавіть з ягід сік за допомогою ложки. Сік злийте в окремий посуд, а в макуха додайте склянку води і доведіть до кипіння.
ягідний мус на манки - фото крок 2
Проваріть після закипання кілька хвилин, потім процідіть і поверніть відвар на вогонь. Помішуючи, додайте манку і варіть до готовності.
ягідний мус на манки - фото крок 3
Потім охолодити, додайте відкладений раніше сік і цукор. Ретельно збийте. Остужаем, додаємо сік. Мус готовий.
ягідний мус на манки - фото крок 4
Тепер приготуйте сироп. Для цього розітріть пару ложок журавлини з трьома ложками цукру і проваріть в невеликій кількості води.
ягідний мус на манки - фото крок 5
У формочки викладіть шарами мус, чергуючи його з сиропом. Форми з мусом поставте на годину в холодильник, а потім подайте на стіл.

Схожі рецепти