Ягідний мус на манки
(покроковий рецепт з фото)
Краща ягода в зиязикай період - це журавлина. У ній найбільше вітамінів і інших корисних речей. З нею мус на манки готується дуже швидко і просто.
Ягідний мус на манки будемо готувати з журавлини. Видавіть з ягід сік і злийте його в окремий посуд. Макуха проваріть в склянці води, процідіть і зваріть на відварі манну кашу. Охолодіть її до кімнатної температури, додайте журавлинний сік і цукор і збийте. Для сиропу розітріть пару ложок журавлини з трьома ложками цукру і проваріть в невеликій кількості води. Викладіть мус шарами в формочки, чергуючи його з сиропом. Форми з мусом поставте на годину в холодильник, а потім подайте на стіл. Смачного!
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Журавлина - 0, 5 склянки
- Манна крупа - 0, 25 склянки
Видавіть з ягід сік за допомогою ложки. Сік злийте в окремий посуд, а в макуха додайте склянку води і доведіть до кипіння.
Проваріть після закипання кілька хвилин, потім процідіть і поверніть відвар на вогонь. Помішуючи, додайте манку і варіть до готовності.
Потім охолодити, додайте відкладений раніше сік і цукор. Ретельно збийте. Остужаем, додаємо сік. Мус готовий.
Тепер приготуйте сироп. Для цього розітріть пару ложок журавлини з трьома ложками цукру і проваріть в невеликій кількості води.
У формочки викладіть шарами мус, чергуючи його з сиропом. Форми з мусом поставте на годину в холодильник, а потім подайте на стіл.