Рецепт Мус з манки фото

Мус з манки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Крупи , Манька
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На святковий стіл , На сніданок
Десерти , Мус
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.

Мус з манки - десерт, який можна подати не тільки до свята, але і на сніданок. Такий десерт повинен сподобається дітям. Корисний він і тим, хто з ранку їсть каші і хоче урізноманітнити свій раціон.

Опис приготування:

Для мусу з манки підійдуть будь-які свіжі сезонні ягоди - малина, полуниця, чорниця. Раджу залишити трохи ягід для прикраси десерту. Красиво буде виглядати поряд зі свіжими ягідками і зелений листочок свіжої м'яти або базиліка.

Отже, як приготувати мус з манки?

1. Ягоди промийте, якщо є плодоніжки - зріжте їх. Викладіть в каструлю.

2. Залийте ягоди водою, додайте в каструлю цукор і доведіть до кипіння. Цукор повинен розчинитися, а з ягід і води вийде компот. Поваріть хвилин 5, потім процідити, воду не виливайте, а злийте назад в каструлю. Ягоди своє зробили.

3. Каструлю з процідженим компотом ставте знову на вогонь, доведіть до кипіння.

4. Всипте в киплячий компот манку і зваріть кашу.

5. Готову манну кашу остудіть.

Розкладіть мус з манки по креманкам, прикрасьте свіжими ягодами і подавайте.

Смачного!


  • Манька - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 2 склянки
  • Цукор - За смаком
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
  • Ягоди свіжі - 1 Склянка
Для мусу з манки підійдуть будь-які свіжі сезонні ягоди - малина, полуниця, чорниця. Раджу залишити трохи ягід для прикраси десерту. Красиво буде виглядати поряд зі свіжими ягідками і зелений листочок свіжої м'яти або базиліка.

Отже, як приготувати мус з манки?

1. Ягоди промийте, якщо є плодоніжки - зріжте їх. Викладіть в каструлю.

2. Залийте ягоди водою, додайте в каструлю цукор і доведіть до кипіння. Цукор повинен розчинитися, а з ягід і води вийде компот. Поваріть хвилин 5, потім процідити, воду не виливайте, а злийте назад в каструлю. Ягоди своє зробили.

3. Каструлю з процідженим компотом ставте знову на вогонь, доведіть до кипіння.

4. Всипте в киплячий компот манку і зваріть кашу.

5. Готову манну кашу остудіть.

Розкладіть мус з манки по креманкам, прикрасьте свіжими ягодами і подавайте.

Смачного!

Схожі рецепти