Мус з манки
(покроковий рецепт з фото)
Мус з манки - десерт, який можна подати не тільки до свята, але і на сніданок. Такий десерт повинен сподобається дітям. Корисний він і тим, хто з ранку їсть каші і хоче урізноманітнити свій раціон.
Для мусу з манки підійдуть будь-які свіжі сезонні ягоди - малина, полуниця, чорниця. Раджу залишити трохи ягід для прикраси десерту. Красиво буде виглядати поряд зі свіжими ягідками і зелений листочок свіжої м'яти або базиліка.
Отже, як приготувати мус з манки?
1. Ягоди промийте, якщо є плодоніжки - зріжте їх. Викладіть в каструлю.
2. Залийте ягоди водою, додайте в каструлю цукор і доведіть до кипіння. Цукор повинен розчинитися, а з ягід і води вийде компот. Поваріть хвилин 5, потім процідити, воду не виливайте, а злийте назад в каструлю. Ягоди своє зробили.
3. Каструлю з процідженим компотом ставте знову на вогонь, доведіть до кипіння.
4. Всипте в киплячий компот манку і зваріть кашу.
5. Готову манну кашу остудіть.
Розкладіть мус з манки по креманкам, прикрасьте свіжими ягодами і подавайте.
Смачного!
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Вода - 2 склянки
- Цукор - За смаком
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Ягоди свіжі - 1 Склянка
Отже, як приготувати мус з манки?
1. Ягоди промийте, якщо є плодоніжки - зріжте їх. Викладіть в каструлю.
2. Залийте ягоди водою, додайте в каструлю цукор і доведіть до кипіння. Цукор повинен розчинитися, а з ягід і води вийде компот. Поваріть хвилин 5, потім процідити, воду не виливайте, а злийте назад в каструлю. Ягоди своє зробили.
3. Каструлю з процідженим компотом ставте знову на вогонь, доведіть до кипіння.
4. Всипте в киплячий компот манку і зваріть кашу.
5. Готову манну кашу остудіть.
Розкладіть мус з манки по креманкам, прикрасьте свіжими ягодами і подавайте.
Смачного!