Яєчня з грибами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Як на мене, поєднання яєць, грибочків і ароматного сиру одне з кращих, вся моя сім'я з превеликою радістю їсть таку яєчню вранці, а як приготувати це чудове блюдо, я зараз розповім.
Ідеальне ранок починається з ідеального сніданку, а що може більш смачним і легким у приготуванні, ніж яєчня з грибами і сиром в домашніх умовах. По суті, ви витратите на це блюдо не більше 20 хвилин, зате ситно і смачно нагодуйте всю сім'ю і самі чудово поснідаєте. Повірте, для тих, у кого вранці кожна хвилинка на рахунку, цей простий рецепт яєчні з грибами і сиром просто незамінний. До речі, якщо у вас в морозильній камері є відварені і заморожені лісові грибочки, то з ними це блюдо вийде взагалі чудовим.
- Яйце - 6-7 штук
- Печериці - 300 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кріп подрібнений - 1-2 Ст. Ложок (свіжий, сушений або заморожений)
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Почнем з того, що промиємо печериці під проточною водою і наріжемо їх на невеликі шматочки. Далі розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому гриби, солимо і перчимо їх.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо кубиками, як тільки гриби обсмажити, викладаємо до них на сковороду нарізану цибулю, продовжуємо смажити все разом.
Акуратно розбиваємо яйця, щоб не пошкодити жовток, солимо і перчимо їх за смаком. Коли цибуля стане м'яким, переливаємо яйця на сковороду.
Трьом сир на крупній тертці і змішуємо його з кропом.
Коли яєчні білки застигнуть, посипаємо яєчню сиром, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо все ще буквально хвилину, поки сир не розплавиться. Готову яєчню подаємо до столу. Приємного всім апетиту!