Яєчня в перу
(покроковий рецепт з фото)
Барвистий сніданок необов'язково повинен бути банальним - приготуйте рідним яєчню в перці і вони будуть просити таке блюдо завжди! Для його приготування вибирайте перець будь-якого кольору, але не гіркий.
По можливості вибирайте або великі болгарські перці, або дрібні курячі яйця, так як часто залишається багато невикористаного курячого білка. До речі, таку яєчню з легкістю можна подати на шматочку хліба, змастивши його перед цим будь-яким соусом до смаку: кетчупом, майонезом, часниковим соусом.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Придбайте перець будь-якого кольору: зелений, червоний, жовтий, але обов'язково не гострий!
Промийте овочі і зріжте кришечку, видаліть насіння і ще раз промийте всередині. Наріжте кружечками шириною не менше 1 см. Бажано купувати великі перці, щоб овочеві кільця вийшли широкими. З 1 яйце - 1 кільце.
Прогрійте сковороду з рослинним маслом, потім зменшіть нагрів до мінімального і влийте рослинне масло. Викладіть кільця болгарського перцю на дно сковороди.
Курячі яйця акуратно вбийте в глибоку миску, намагаючись не розбити жовтки. Потім столовою ложкою акуратно викладіть кожен жовток в кільце перцю. Після викладіть таку ж столову ложку курячого білка. Все яйце не вбивайте в овочеве кільце, так як білок виллється за його краю і у вас не вийде барвисте блюдо.
Відразу ж посоліть і поперчіть. Обсмажте на мінімальному нагріві до повного ущільнення білка.
Викладіть приготовану яєчню в перці на тарілку, прикрасьте свіжими овочами або додайте салат, соус і подайте до столу з скибочками хліба будь-якого сорту.