Дієтична яєчня
(покроковий рецепт з фото)
Ось таке цікаве блюдо порадила мені спробувати подружка, ми разом з нею перейшли на правильне харчування, а це яєчня якраз відноситься до числа корисних і низькокалорійних, а виглядає-то як.
Суть цього рецепта приготування дієтичної яєчні в тому, що ми не буде її смажити, а запекти в духовці, тим самим уникнемо потрапляння в організм зайвого холестерину і жирів. Звичайно, за смаком це блюдо буде значно відрізнятися від класичного варіанта, який ми зазвичай готуємо на сковороді, але що тільки не зробиш заради збереження фігури. Втім, якщо додати до яйця трохи тертого сиру, то дієтична яєчня в домашніх умовах вийде дуже апетитною і смачною, до речі, дітям вона дуже подобається, напевно, через її незвичайної консистенції.
- Яйце - 2 штуки
- Сир твердий - 30 грам
- Сіль - За смаком
Для початку ми трьом сир на середній терці, нам його знадобитися зовсім небагато.
Далі ми дуже акуратно розбиваємо яйця, відокремлюємо білки від жовтків і кожен жовток викладаємо в окрему тарілку.
Білки переливаємо в мисочку і додаємо до них трішки солі.
Гарненько збиваємо білки до густої піни.
Потім додаємо до збитих білків тертий сир і легкими акуратними рухами перемішуємо все так, щоб білки не осіли. Далі ми застилає деко пекарської папером або силіконової підстилкою, ділимо білкову масу на дві частини і викладаємо її на застелений деко купками. Робимо в кожній купці невелике заглиблення за допомогою столової ложки, в результаті повинно вийти щось на зразок гнізд.
Гнізда можна ще й зверху посипати тертим сиром.
Тепер ставимо деко в розігріту до 230 градусів духовку і запікаємо білок приблизно 3 хвилини.
Після цього витягаємо деко і акуратно викладаємо жовтки в поглиблення, які ми перед цим зробили ложкою.
Запікаємо яєчню ще 3 хвилини при тій же температурі.
Наша дієтична яєчня готова, залишається тільки викласти її на тарілку, додати свіжу зелень, овочі та подати страву до столу. Приємного всім апетиту!