Яєчня на листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний сніданок - це запорука продуктивного робочого дня. Оригінали по достоїнству оцінять рецепт, як приготувати яєчню на листковому тісті. Її подають із зеленою цибулею і чорним меленим перцем.
Існує стільки рецептів приготування яєчні, що вистачить не повторюватися кожен день протягом одного року. Подібні тарталетки можете зробити не тільки на сніданок, а також до фуршету. Мені подобається, коли жовток залишається ще рідким, але ви можете зробити на свій розсуд.
- Листкове тісто - 450 грам
- Яйця - 4 штуки
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Чорний мелений перець і сіль - За смаком
- Сир - 50 грам
1. Листкове тісто розкачати тонко, спеціальної формочкою або склянкою виріжте 4 кола і перекладіть їх на деко.
2. Зробіть невеликий відступ всередину і накресліть коло діаметром трохи менше, в середині зробіть кілька проколів виделкою і відправте заготовки на 10 хвилин в холодильник.
3. Дістаньте тісто і відразу відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 8 хвилин, потім видаліть форми з печі і в центр кожної насипте трохи тертого сиру і вбийте по одному яйцю, приправити сіллю.
4. Випікайте яєчню на листковому тісті ще 12 хвилин. Готову страву відразу посипте чорним меленим перцем і рубаним зеленою цибулею.