Яєчний тарт (tartalettes)
(покроковий рецепт з фото)
Є 2 варіації приготування: в маленьких формочках (tartalettes) або в одній великій, як пиріг. Смачний і легкий десерт або закуска на фуршет. Розповім, як приготувати яєчний тарт (tartalettes).
Основа випічки - це пісочне тісто і заварний яєчний крем. Цей десерт обов'язково сподобається дорослим і дітям. Розсипчаста кошичок з ніжним, делікатним і тане в роті заварним кремом. Десерт варто подавати після охолодження. Можете прикрасити кожну тарталетки ягідкою або часточкою фрукта.
- Вершкове масло - 9 Ст. Ложок
- Вершковий сир - 120 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Апельсин - 0, 5 штуки(Cedra)
- Цукор - 1/3 склянки
- Вода - 1/3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 1/4 чайних ложки
1. Натріть цедру половинки апельсина. Змішайте вершковий сир, 8 столових ложок олії і цедру. В іншій мисці змішайте борошно з дрібкою солі. З'єднайте вміст двох мисок, перетріть до отримання грубої крихти.
2. Зберіть крихту вручну, щоб сформувати тісто. Розділіть його на 12 частин, кожну скачайте в кульку і відправте їх на півгодини в холодильник.
3. В сотейник налейте воду, відправте його на вогонь і додайте цукор. Зніміть сотейник з вогню і влийте молоко, сіль, ванільний екстракт, вбийте яйця і перемішайте. Процідіть суміш через сито 2 рази.
4. Вершковим маслом змастіть форми для випічки.
5. Дістаньте тісто з холодильника, візьміть одну кульку і помістіть його між 2 листами пергамента, придавите мискою, щоб отримати плоску корж. Викладіть корж в змащену форму, ображати зайве.
6. Отриману яєчну суміш вилийте в форми з тестом.
7. Запікайте тарталетки в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Подавайте Тарту після охолодження.