Ячна крупа
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам про те, як приготувати ячну крупу, дуже корисну, яка однак не користується великою популярністю. Її можна зробити з молоком або на воді, з м'ясом або з овочами, фруктами.
Можна зробити деяку подобу плову, якщо додасте овочі і м'ясо. Таку кашу можна подати з фруктами або горіхами, особливо якщо готуєте для дітей. Замість вівсянки можна приготувати ячну кашу, вона так само корисна і живильна для організму.
- Бульйон - 1 Склянка
- Морквина - 0, 5 штуки
- Зерна кукурудзи - 3 Ст. Ложки
- Ячна крупа - 5-6 Ст. Ложок
- Зелень - 1 Ст. Ложка
- Риба - 50 грам
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1
Вимийте моркву і наріжте її дрібно, подрібніть зелень (будь-яку за смаком). Промийте ячну крупу.
2
У каструлю або в казанок викладіть крупу, додайте ядра кукурудзи, морквину, рибне філе (шматочки) і залийте бульйоном (м'ясним або овочевим).
3
Доведіть вміст каструлі до кипіння під закритою кришкою, потім зменшіть вогонь до мінімуму.
4
Варіть кашу 45-60 хвилин, потім вимкніть вогонь і додайте зелень, вершкове масло. Подавайте кашу гарячої!