Рецепт Ячна крупа фото

Ячна крупа
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Морква, Ячмінна крупа
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші

Розповім вам про те, як приготувати ячну крупу, дуже корисну, яка однак не користується великою популярністю. Її можна зробити з молоком або на воді, з м'ясом або з овочами, фруктами.

Можна зробити деяку подобу плову, якщо додасте овочі і м'ясо. Таку кашу можна подати з фруктами або горіхами, особливо якщо готуєте для дітей. Замість вівсянки можна приготувати ячну кашу, вона так само корисна і живильна для організму.

  • Бульйон - 1 Склянка
  • Морквина - 0, 5 штуки
  • Зерна кукурудзи - 3 Ст. Ложки
  • Ячна крупа - 5-6 Ст. Ложок
  • Зелень - 1 Ст. Ложка
  • Риба - 50 грам
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1
Вимийте моркву і наріжте її дрібно, подрібніть зелень (будь-яку за смаком). Промийте ячну крупу.
2
У каструлю або в казанок викладіть крупу, додайте ядра кукурудзи, морквину, рибне філе (шматочки) і залийте бульйоном (м'ясним або овочевим).
3
Доведіть вміст каструлі до кипіння під закритою кришкою, потім зменшіть вогонь до мінімуму.
4
Варіть кашу 45-60 хвилин, потім вимкніть вогонь і додайте зелень, вершкове масло. Подавайте кашу гарячої!

Схожі рецепти