Вівсяна крупа
(покроковий рецепт з фото)
Замість вівсяних пластівців на сніданок багато рекомендують цельнозерновую крупу. Цілісне зерно містить корисну клітковину. Розповім рецепт відмінного сніданку і не тільки, як приготувати вівсяну крупу.
Можете зробити солодку крупу або приготувати її з м'ясом, зеленню, овочами і сиром. Кашу краще їсти відразу після приготування, однак саму крупу можна відварити заздалегідь, а потім доповнити її. Можна їсти кашу на сніданок, на обід або на вечерю. Така каша відмінно підійде для дітей, якщо подати її з молоком.
- Вівсяна крупа - 1 Склянка
- М'який сир - 85 грам
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Зелені оливки без кісточок - 0, 5 склянки
- Шпинат - 1 пучок
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - За смаком
- Чебрець - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1. Промийте вівсяну крупу і викладіть її в каструлю. Влийте 1, 5 склянки води, посоліть і відправте все на вогонь, після закипання варіть на слабкому вогні близько півгодини. Зніміть каструлю з вогню, але не відкривайте кришку, залиште на деякий час.
2. Вимийте шпинат і розділіть його між двома тарілками, полийте декількома краплями бальзамічного оцту. Розігрійте сковороду з оливковою олією, викладіть крупно нарізані волоські горіхи, чебрець, обсмажуйте 2-3 хвилини.
3. Викладіть в сковороду відварену крупу, до неї додайте нарізані оливки, трохи солі (тут обережніше, адже оливки самі по собі солоні). Через пару хвилин заберіть сковороду з вогню і розкришите сир.
4. Викладіть вміст сковороди в тарілку до шпинату і відразу подавайте до столу.