Рецепт Перлова крупа фото

Перлова крупа
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Крупи, Цибуля, Перлова крупа, Сало
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри, Каші

Як приготувати перлову крупу? Дуже просто! Її можна приготувати за допомогою кухонної плити, а можна - в мультиварці. Незалежно від способу приготування ця каша виходить смачною і корисною.

Перлова крупа відома не тільки своїми дивовижними властивостями: в ній багато мікроелементів, вітамінів і білка. Однією з сучасних дієт вважається дієта саме на перлової крупі. Я ж пропоную не просто кашу у вигляді гарніру, а даний повноцінне друга страва. Саме тому вирішила урізноманітнити перловку салом і цибулею. Що з цього вийшло -Дивіться далі.

  • Перлова крупа - 200 грам
  • Вода - 600 грам
  • Сало - 100 грам
  • Цибуля - 1-2 штуки
перлова крупа - фото крок 1
1. Процес приготування каші з перловки досить копіткий і тривалий. Бажано замочити крупу на ніч, а вже вранці приступити до приготування. Замочується перловка у звичайній холодній воді.
перлова крупа - фото крок 2
2. Після замочування крупу потрібно промити ще кілька разів, тільки після цього ставити варитися. Я зазвичай варю перловку в співвідношенні 1 до 3. Під час варіння крупа збільшиться в кілька разів. Багато готують без замочування, але тоді води потрібно більше. У нашому випадку буде досить навіть дві склянки на склянку перловки, оскільки крупа заздалегідь була замочена.
перлова крупа - фото крок 3
3. Коли вода закипить, кашу потрібно посолити, після чого варити на слабкому вогні годину-півтора.
перлова крупа - фото крок 4
4. Тим часом нарізаємо сало. Я вирішила урізноманітнити кашу, щоб було трохи "веселіше" . Чистий перловка ідеально виступає і як гарнір, а вже з салом і цибулею - це повноцінне друга страва.
перлова крупа - фото крок 5
5. Обсмажуємо сало на слабкому вогні до золотистого кольору.
перлова крупа - фото крок 6
6. Разом з салом на слабкому вогні обсмажуємо нашатковану цибулю.
перлова крупа - фото крок 7
7. Коли каша буде майже готова, відправте в неї цибулю і сало. Перемішайте кашу і подавайте в гарячому вигляді.

Схожі рецепти