Рецепт Перлова крупа фото

Перлова крупа
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Крупи , Цибуля , Перлова крупа , Сало
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Як приготувати перлову крупу? Дуже просто! Її можна приготувати за допомогою кухонної плити, а можна - в мультиварці. Незалежно від способу приготування ця каша виходить смачною і корисною.

Опис приготування:

Перлова крупа відома не тільки своїми дивовижними властивостями: в ній багато мікроелементів, вітамінів і білка. Однією з сучасних дієт вважається дієта саме на перлової крупі. Я ж пропоную не просто кашу у вигляді гарніру, а даний повноцінне друга страва. Саме тому вирішила урізноманітнити перловку салом і цибулею. Що з цього вийшло -Дивіться далі.

  • Перлова крупа - 200 грам
  • Вода - 600 грам
  • Сало - 100 грам
  • Цибуля - 1-2 штуки
перлова крупа - фото крок 1
1. Процес приготування каші з перловки досить копіткий і тривалий. Бажано замочити крупу на ніч, а вже вранці приступити до приготування. Замочується перловка у звичайній холодній воді.
перлова крупа - фото крок 2
2. Після замочування крупу потрібно промити ще кілька разів, тільки після цього ставити варитися. Я зазвичай варю перловку в співвідношенні 1 до 3. Під час варіння крупа збільшиться в кілька разів. Багато готують без замочування, але тоді води потрібно більше. У нашому випадку буде досить навіть дві склянки на склянку перловки, оскільки крупа заздалегідь була замочена.
перлова крупа - фото крок 3
3. Коли вода закипить, кашу потрібно посолити, після чого варити на слабкому вогні годину-півтора.
перлова крупа - фото крок 4
4. Тим часом нарізаємо сало. Я вирішила урізноманітнити кашу, щоб було трохи"веселіше" . Чистий перловка ідеально виступає і як гарнір, а вже з салом і цибулею - це повноцінне друга страва.
перлова крупа - фото крок 5
5. Обсмажуємо сало на слабкому вогні до золотистого кольору.
перлова крупа - фото крок 6
6. Разом з салом на слабкому вогні обсмажуємо нашатковану цибулю.
перлова крупа - фото крок 7
7. Коли каша буде майже готова, відправте в неї цибулю і сало. Перемішайте кашу і подавайте в гарячому вигляді.

Схожі рецепти