Перлова крупа
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати перлову крупу? Дуже просто! Її можна приготувати за допомогою кухонної плити, а можна - в мультиварці. Незалежно від способу приготування ця каша виходить смачною і корисною.
Перлова крупа відома не тільки своїми дивовижними властивостями: в ній багато мікроелементів, вітамінів і білка. Однією з сучасних дієт вважається дієта саме на перлової крупі. Я ж пропоную не просто кашу у вигляді гарніру, а даний повноцінне друга страва. Саме тому вирішила урізноманітнити перловку салом і цибулею. Що з цього вийшло -Дивіться далі.
- Перлова крупа - 200 грам
- Вода - 600 грам
- Сало - 100 грам
- Цибуля - 1-2 штуки
1. Процес приготування каші з перловки досить копіткий і тривалий. Бажано замочити крупу на ніч, а вже вранці приступити до приготування. Замочується перловка у звичайній холодній воді.
2. Після замочування крупу потрібно промити ще кілька разів, тільки після цього ставити варитися. Я зазвичай варю перловку в співвідношенні 1 до 3. Під час варіння крупа збільшиться в кілька разів. Багато готують без замочування, але тоді води потрібно більше. У нашому випадку буде досить навіть дві склянки на склянку перловки, оскільки крупа заздалегідь була замочена.
3. Коли вода закипить, кашу потрібно посолити, після чого варити на слабкому вогні годину-півтора.
4. Тим часом нарізаємо сало. Я вирішила урізноманітнити кашу, щоб було трохи "веселіше" . Чистий перловка ідеально виступає і як гарнір, а вже з салом і цибулею - це повноцінне друга страва.
5. Обсмажуємо сало на слабкому вогні до золотистого кольору.
6. Разом з салом на слабкому вогні обсмажуємо нашатковану цибулю.
7. Коли каша буде майже готова, відправте в неї цибулю і сало. Перемішайте кашу і подавайте в гарячому вигляді.