Яблучний сік в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Зараз дуже рідко можна знайти в магазині нормальний сік. В основному це нектари або фруктові напої. Тому я покажу, як приготувати яблучний сік у домашніх умовах, на сто відсотків корисний.
Особливо актуальним цей рецепт буде для тих, хто очікує або вже дочекався багатого врожаю яблук. Залежно від сорту і солодощі яблук можете регулювати кількість цукру. Без нього можна обійтися і зовсім, якщо ви хочете зберегти сік максимально натуральним.
Такий сік можна сміливо змішувати з грушевим або виноградним. Вийде напій з ще більш багатим смаком і ароматом.
- Яблуко - 3 кілограма
- Цукор - 0, 5 склянки
Яблука краще вибирати садові. Ретельно їх вимийте. Розріжте навпіл і видаліть з яблук серединки.
Тепер прийшов час скористатися соковижималкою. Пропустіть всі яблука через неї, щоб вийшов густий сік. Зберіть сік в одну ємність.
Тепер додайте в напій цукру, якщо необхідно. Прокип'ятіть його 5 хвилин на середньому вогні. Видаліть піну шумівкою.
Гарячий сік розлийте по простерилизованнимбанкам і закупорте кришками. Залиште до повного охолодження. Тепер сік можете пробувати або відставити на збереження.