Смачний яблучний пиріг в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний пиріг - класична осіння випічка, так як саме в цей період яблука свіжі, найбільш корисні і дуже смачні. Такий пиріг відмінно підійде до чаювання, до полуденка і до склянки молока.
За допомогою цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати смачний яблучний пиріг в домашніх умовах з доступних інгредієнтів, з мінімальною затратою часу і зусиль. Такий пиріг можна приготувати не тільки з яблуками, але і з злегка щільними грушами або сливами, вони відмінно поєднуються з даними тестом. Крім того, не забудьте покрити. Вона додасть готовому пирогу неймовірно теплий і апетитний аромат. Заливка створює м'яку і в той же час злегка хрустку скоринку на поверхні пирога, роблячи його ще смачніше.
- Біла пшеничне борошно - 150 грам
- Цукор - 175 грам(100г в тісто, 75г в заливку)
- Неочищені яблука - 800 грам
- Розтоплене вершкове масло - 50 грам (охолоджене)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 4 штуки(3 в тісто, 1 в заливку)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Охолоджені яйця збийте міксером з сіллю до появи піни. Продовжуйте збивати на максимальній швидкості, поступово додаючи цукор. Збийте до білої стійкої піни.
2. Борошно і розпушувач просійте через сито, додайте до яєчної суміші. Акуратно перемішайте, додайте молоко і рослинне масло. Перемішайте до однорідності.
3. Яблука промийте, очистіть від шкірки і наріжте на невеликі шматочки. Викладіть яблука в тісто і перемішайте. Викладіть тісто з яблуками в змащену маслом або застелену пергаментом форму.
4. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Злегка збийте яйце, цукор і розтоплене масло для заливки.
5. Яблучний пиріг полийте заливкою і знову відправте на 10-20 хвилин в духовку. Злегка остудіть пиріг у формі. Смачного!