Рецепт Яблучний мармелад в домашніх умовах фото

Яблучний мармелад в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Смачні ласощі без консервантів і барвників, тільки натуральні інгредієнти. Можна використовувати у випічці, можна просто вприкуску з чаєм. Рецепт нескладний, у вас все вийде смачно і корисно.

Опис приготування:

Смачне і корисне ласощі - яблучний мармелад. Можна легко приготувати в домашніх умовах. Будемо готувати його без желирующих речовин, нам буде достатньо того пектину, який знаходиться в шкірці яблук. Рецепт приготування дуже простий, але не дуже швидкий. Зате взимку так приємно поласувати таким мармеладом з чашкою гарячого чаю. Та й дітям він дуже подобається, це відмінна заміна цукеркам.

  • Яблука - 2, 5 кілограма
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Вода - 1 Склянка
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 1
Яблука миємо й нарізаємо на шматочки. Викладаємо їх у каструлю або миску, додаємо стакан води.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 2
І на невеликому вогні доводимо яблука до повного розм'якшення.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 3
Подрібнюємо розварені яблука за допомогою блендера або толкушкой в ​​пюре.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 4
І тепер самий неприємний процес: протираємо яблучне пюре через сито.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 5
Зате виходить однорідне, без шматочків, ніжне пюре.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 6
Ставимо наше пюре на вогонь, нехай уварюється. Варити треба на невеликому вогні, т.К. Пюре при кипінні бризкається. Коли пюре стане густіше, додаємо цукор. Перемішуємо і варимо далі.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 7
Коли пюре стане густим, викладаємо його на застелений пергаментом деко.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 8
Розрівнюємо майбутній мармелад, ставимо його в нагріту до 80-100 градусів духовку на години 2. Можна включити вентилятор в духовці і злегка відкрити дверцята.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 9
Потім духовку відключаємо і нехай мармелад охолоне. Коли охолоне, накриваємо його листом пергаменту і перевертаємо. Папір з нижнього краю знімаємо. Ми залишаємо мармелад сушитися на добу.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 10
Потім просушують мармелад ще 2 години в духовці в тому ж режимі і просушують добу. Ось такий він виходить. Якщо вас не влаштовує ступінь пружності, просушіть мармелад довше.
яблучний мармелад в домашніх умовах - фото крок 11
Готовий мармелад можна зберігати, загорнувши в пергамент, в прохолодному місці. А можна нарізати на шматочки і обваляти в цукрі.

Схожі рецепти