Яблучний мармелад в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Смачні ласощі без консервантів і барвників, тільки натуральні інгредієнти. Можна використовувати у випічці, можна просто вприкуску з чаєм. Рецепт нескладний, у вас все вийде смачно і корисно.
Смачне і корисне ласощі - яблучний мармелад. Можна легко приготувати в домашніх умовах. Будемо готувати його без желирующих речовин, нам буде достатньо того пектину, який знаходиться в шкірці яблук. Рецепт приготування дуже простий, але не дуже швидкий. Зате взимку так приємно поласувати таким мармеладом з чашкою гарячого чаю. Та й дітям він дуже подобається, це відмінна заміна цукеркам.
- Яблука - 2, 5 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 1 Склянка
Яблука миємо й нарізаємо на шматочки. Викладаємо їх у каструлю або миску, додаємо стакан води.
І на невеликому вогні доводимо яблука до повного розм'якшення.
Подрібнюємо розварені яблука за допомогою блендера або толкушкой в пюре.
І тепер самий неприємний процес: протираємо яблучне пюре через сито.
Зате виходить однорідне, без шматочків, ніжне пюре.
Ставимо наше пюре на вогонь, нехай уварюється. Варити треба на невеликому вогні, т.К. Пюре при кипінні бризкається. Коли пюре стане густіше, додаємо цукор. Перемішуємо і варимо далі.
Коли пюре стане густим, викладаємо його на застелений пергаментом деко.
Розрівнюємо майбутній мармелад, ставимо його в нагріту до 80-100 градусів духовку на години 2. Можна включити вентилятор в духовці і злегка відкрити дверцята.
Потім духовку відключаємо і нехай мармелад охолоне. Коли охолоне, накриваємо його листом пергаменту і перевертаємо. Папір з нижнього краю знімаємо. Ми залишаємо мармелад сушитися на добу.
Потім просушують мармелад ще 2 години в духовці в тому ж режимі і просушують добу. Ось такий він виходить. Якщо вас не влаштовує ступінь пружності, просушіть мармелад довше.
Готовий мармелад можна зберігати, загорнувши в пергамент, в прохолодному місці. А можна нарізати на шматочки і обваляти в цукрі.