Мармелад в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне ласощі - мармелад в домашніх умовах - зробити дуже просто. В даному випадку зробимо мармелад з цитрусових - універсальний смак, який люблять і діти, і дорослі.
Зробити мармелад в домашніх умовах можна з різних фруктів. Краще, коли ви берете за основу свежевидавленний сік на ваш смак. В даному випадку - це цитрусові (лимон і апельсин). Готується швидко і зовсім не складно. Більш того, такий мармелад можна зробити і фігурний (якщо є формочки).
- Цукор - 400 грам
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Желатин - 50 грам
- Сік лимона - 175 мілілітрів
- Сік апельсина - 175 мілілітрів
1. Якщо ви любитель солодощів і цитрусових, то мармелад в домашніх умовах - це ідеальне ласощі для вас. Нам знадобиться цукор, фрукти і желатин.
2. Нам потрібно отримати окремо цедру лимона і апельсина і окремо сік. Для цього слід скористатися підручній технікою.
3. Тепер виливаємо сік в каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо туди цедру і доводимо до кипіння. Після цього цедру слід відокремити (методом проціджування).
4. Тепер нашу масу ставимо знову на вогонь і доводимо до кипіння. Потім до соку додати розведений заздалегідь желатин і 360 г пісочний. Доводимо до кипіння. Постійно помішуючи і потім знімаємо з вогню.
5. Устелаем форму пергаментом і виливаємо масу. Ставимо (після того як охолоне) в холодильник на 10 годин. Я зазвичай це роблю ввечері, щоб маса стояла ніч в холодному місці.
6. Дістаємо наш застиглий мармелад і нарізаємо бажаної форми, опускаємо кожен шматочок в цукор і потім відправляємо на блюдо.
7. Ось такий у нас вийшов мармелад в домашніх умовах. Смачного!