Мармелад з полуниці в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Домашній мармелад з ягід стане вдалою альтернативою фабричним солодощів. Інгредієнти корисні і мармелад дуже смачний. Такий мармелад можна сміливо додавати в дитяче меню.
Домашній мармелад можна приготувати на основі желатину або агар-агар. Пропоную рецепт мармеладу з желатином, який приготуємо в фігурних формочках. З 500 мл. Рідкої ягідної маси знадобиться 20 грам желатину. Це трохи більше, ніж для стандартного желе. З даної кількості інгредієнтів виходить близько 30 мармеладок.
- Полуниця - 300 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Желатин - 20 грам
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
Клубнику чистим, засипаємо цукром і перемелює блендером.
У каструлю наливаємо воду і додаємо желатин. Безперервно помішуючи, нагріваємо на малому вогні.
Коли желатин повністю розчинився, виливаємо в каструлю полуничне пюре, перемішуємо і прибираємо з вогню. Виходить 500 мл. Ягідного пюре з водою і желатином.
Наповнюємо силіконові форми. Мармелад відправляємо в холодильник на 30-45 хвилин.
Коли мармелад застигне, витягаємо його з формочок і перекладаємо на плоску тарілку. Доповнити мармелад можна листочками м'яти.
Пригощайтеся!
Пригощайтеся!