Лікер з полуниці в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ароматний полуничний лікер. Його можна приготувати з стиглої полуниці влітку в домашніх умовах. Для цього вам буде потрібно мінімум інгредієнтів і часу.
Якщо у вас в наявності є якісна горілка і стигла полуниця, то купувати лікер в магазині зовсім ні до чого - буквально через годину у вас на столі буде красуватися ароматний і смачний алкогольний напій, Котрий, без сумніву, сподобається за смаком прекрасним дамам! Його можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику.
- Полуниця - 300 грам
- Вапно - 0, 5 штуки
- Цукор - 120 грам
- Горілка - 400 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Ягоди полуниці промийте у воді, видаліть хвостики і наріжте на частини.
Викладіть полуничну нарізку в чашу подрібнювача або блендера.
Отпюріруйте протягом 1-2 хвилин до однорідності.
Перелийте полуничне пюре у містку ємність, наприклад, банку об'ємом 1 літр або контейнер із щільно закривається кришкою. Додайте цукровий пісок і вичавіть сік половини лайма.
Влийте якісну горілку, а не дешевий алкоголь, який може зіпсувати смак всього напою. Ретельно потрусіть ємність в руках, закривши капроновою кришкою або перемішайте все ложкою, лопаткою до повного розчинення цукрового піску. Помістіть ємність в холодильник і охолодіть протягом 1 годин мінімум. Термін придатності лікеру в холодильнику - 2-3 тижні, а то і більше, якщо він не закінчиться!
Охолоджений полуничний лікер перелийте в графин і чарки, подайте до столу з солодощами, сиром, горіхами.