Апельсиновий лікер «Cointreau» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і п'янкий лікер, який стане в нагоді для приготування коктейлів, випічки, десертів, та й просто скрасить вам післяобідній відпочинок, легко можна приготувати самостійно! дивіться рецепт!
Лікер "куантро" готується дуже просто. Вам знадобляться апельсини, горілка і цукор. Головне в приготуванні - це додати чистий, проціджений сік апельсина. Тому якщо робите свіжовичавлений, не забудьте його процідити. Зберігати домашній лікер краще в прохолодному темному місці.
- Апельсини - 8 штук
- Цукор - 800 грам
- Горілка - 800 грам
- Вода - 200-250 грам
Простерилизуйте банки під лікер, відставте їх в сторону.
Апельсини промийте, за допомогою Овочечистка зніміть шкірку.
Апельсини промийте, за допомогою Овочечистка зніміть шкірку.
Розкладіть порівну шкірку по підготовленим банкам.
А тим часом займіться сиропом.
А тим часом займіться сиропом.
Видавіть з апельсинів сік.
У каструлі змішайте цукор і воду, поставте на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння, щоб цукор розчинився. Потім додайте апельсиновий сік (200 мл вийшло у мене з 8 апельсинів), перемішайте і знову доведіть до кипіння.
Потім порівну розлийте сироп по банкам, дайте охолонути.
Потім порівну розлийте сироп по банкам, дайте охолонути.
Потім розлийте по 400 грам горілки в кожну банку і розмішайте (можете струсити), закупорте банки і поставте їх в темне місце на місяць.
Потім, через місяць, можете процідити лікер, викинути шкірку і перелити напій в пляшки. Закупорте пробкою. Ще через один місяць лікер буде готовий.
Смачного!
Смачного!