Мармелад з полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Мармелад з полуниці я роблю зі свіжої або замороженої ягоди. Виходить мармелад дуже ароматним, яскравим і смачним. Спробуйте.
Якщо ви використовуєте заморожену полуницю, то перед варінням обов'язково потримаєте її в теплі. Повністю розморожувати необов'язково.
Отже, по перше, помийте ягоду і переберіть. Відірвіть хвостики.
По-друге, полуницю необхідно подрібнити. Якщо ви хочете однорідний мармелад з полуниці, то скористайтеся блендером або теркою, якщо ваш мармелад буде з шматочками ягід, то поріжте її.
По-третє, перекладіть полуницю в каструлю і засипте цукром. Поставте каструлю на вогонь і варіть полуницю в цукрі, постійно помішуючи.
Коли маса почне густіти, потроху додавайте загущувач. Желатин, звичайно, необхідно розвести водою перед тим, як додати. Отже, безперервно помішуючи, перетворюємо полуничну масу в густий мармелад.
Потім перекладіть мармелад з полуниці в деко або неглибоку форму для випікання. Залиште на столі до повного охолодження, а після поставте в холодильник. Якщо ви хочете трохи підсушити мармелад, можете скористатися духовкою, але не довше 30 хвилин.
Найкраще сушити мармелад на сонці! Але зараз, коли літо закінчилося, всі засоби хороші.
Приємного вам апетиту!
- Полуниця - 1 кілограм (свіжа або заморожена.)
- Цукор - 3 склянки
- Якщо-якщо - 2 Ст. Ложки (можна замінити желатином або пектином.)
Отже, по перше, помийте ягоду і переберіть. Відірвіть хвостики.
По-друге, полуницю необхідно подрібнити. Якщо ви хочете однорідний мармелад з полуниці, то скористайтеся блендером або теркою, якщо ваш мармелад буде з шматочками ягід, то поріжте її.
По-третє, перекладіть полуницю в каструлю і засипте цукром. Поставте каструлю на вогонь і варіть полуницю в цукрі, постійно помішуючи.
Коли маса почне густіти, потроху додавайте загущувач. Желатин, звичайно, необхідно розвести водою перед тим, як додати. Отже, безперервно помішуючи, перетворюємо полуничну масу в густий мармелад.
Потім перекладіть мармелад з полуниці в деко або неглибоку форму для випікання. Залиште на столі до повного охолодження, а після поставте в холодильник. Якщо ви хочете трохи підсушити мармелад, можете скористатися духовкою, але не довше 30 хвилин.
Найкраще сушити мармелад на сонці! Але зараз, коли літо закінчилося, всі засоби хороші.
Приємного вам апетиту!