Рецепт Мармелад з полуниці фото

Мармелад з полуниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Полуниця
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Десерти, Мармелад

Мармелад з полуниці я роблю зі свіжої або замороженої ягоди. Виходить мармелад дуже ароматним, яскравим і смачним. Спробуйте.

Якщо ви використовуєте заморожену полуницю, то перед варінням обов'язково потримаєте її в теплі. Повністю розморожувати необов'язково.

Отже, по перше, помийте ягоду і переберіть. Відірвіть хвостики.

По-друге, полуницю необхідно подрібнити. Якщо ви хочете однорідний мармелад з полуниці, то скористайтеся блендером або теркою, якщо ваш мармелад буде з шматочками ягід, то поріжте її.

По-третє, перекладіть полуницю в каструлю і засипте цукром. Поставте каструлю на вогонь і варіть полуницю в цукрі, постійно помішуючи.

Коли маса почне густіти, потроху додавайте загущувач. Желатин, звичайно, необхідно розвести водою перед тим, як додати. Отже, безперервно помішуючи, перетворюємо полуничну масу в густий мармелад.

Потім перекладіть мармелад з полуниці в деко або неглибоку форму для випікання. Залиште на столі до повного охолодження, а після поставте в холодильник. Якщо ви хочете трохи підсушити мармелад, можете скористатися духовкою, але не довше 30 хвилин.

Найкраще сушити мармелад на сонці! Але зараз, коли літо закінчилося, всі засоби хороші.

Приємного вам апетиту!

  • Полуниця - 1 кілограм (свіжа або заморожена.)
  • Цукор - 3 склянки
  • Якщо-якщо - 2 Ст. Ложки (можна замінити желатином або пектином.)
Якщо ви використовуєте заморожену полуницю, то перед варінням обов'язково потримаєте її в теплі. Повністю розморожувати необов'язково.

Отже, по перше, помийте ягоду і переберіть. Відірвіть хвостики.

По-друге, полуницю необхідно подрібнити. Якщо ви хочете однорідний мармелад з полуниці, то скористайтеся блендером або теркою, якщо ваш мармелад буде з шматочками ягід, то поріжте її.

По-третє, перекладіть полуницю в каструлю і засипте цукром. Поставте каструлю на вогонь і варіть полуницю в цукрі, постійно помішуючи.

Коли маса почне густіти, потроху додавайте загущувач. Желатин, звичайно, необхідно розвести водою перед тим, як додати. Отже, безперервно помішуючи, перетворюємо полуничну масу в густий мармелад.

Потім перекладіть мармелад з полуниці в деко або неглибоку форму для випікання. Залиште на столі до повного охолодження, а після поставте в холодильник. Якщо ви хочете трохи підсушити мармелад, можете скористатися духовкою, але не довше 30 хвилин.

Найкраще сушити мармелад на сонці! Але зараз, коли літо закінчилося, всі засоби хороші.

Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти