Смачний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите солодку домашню випічку, то напевно захочете дізнатися, як приготувати смачний яблучний пиріг. За рахунок великої кількості яєць пиріг вийде пишним і повітряним. Готуйте і угощайтесь!
Що незвично в даному рецепті, так то то, що яблука утворюють два шари, а між ними утворюється прошарок тесту. В результаті випічка виходить дуже соковитою і має апетитний і привабливий зовнішній вигляд. Ще одна відмінність рецепта від інших полягає в тому, що аромат яблук тут відтіняє не звична кориця, а ванілін.
- Яйця - 8 штук
- Яблука - 5 штук (середнього розміру)
- Цукор - 2 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 2 грами
Спочатку з'єднаємо всі яйця і дві склянки цукру. Цю масу збийте міксером до пишної піни.
Борошно просійте в миску з яйцями і починайте вимішувати тісто. Можна робити це міксером. Додайте туди ванілін.
Яблука добре вимийте і очистіть шкірку, Винімете середину з насінням і наріжте яблука дольками не більше 4 мм завтовшки.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму для випічки змастіть рослинною олією і присипте борошном. Викладіть на дно половину яблук. Наверх налийте тісто, а зверху знову покладіть яблука.
Випікати шарлотку доведеться досить довго, близько 1, 5 годину. Але очікування буде того коштувати. Остудіть пиріг перед подачею, за бажанням присипте цукровою пудрою.