Рецепт Виноградний сік на зиму в домашніх умовах фото

Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Ягоди , Виноград
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки , Напої , Соки
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную незвичайний рецепт приготування виноградного соку будинку. Виноград навіть не потрібно знімати з грона. Готовий сік відмінно зберігається, його смак дуже насичений і ароматний.

Опис приготування:

Зручно готувати сік з винограду в соковарці, де пар нагріває виноград, ягоди лопаються і сік повільно стікає прямо в банку. Але, якщо користуєтеся електричної соковижималкою, виникають незручності. Фільтр дуже швидко забивається розколеними кісточками винограду і його періодично потрібно чистити. Даний спосіб не вимагає додаткової техніки і найважливіше, не потрібно витрачати час на відділення ягід від грона. Після приготування соку залишаються виноградні шкурки, кісточки і гілочки. З них можна приготувати смачний компот. Після приготування напій потрібно процідити.

  • Виноград - 3 кілограма
  • Цукор - 100-150 грам
виноградний сік на зиму в домашніх умовах - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
виноградний сік на зиму в домашніх умовах - фото крок 2
Виноград моєму і кладемо в каструлю, з грона не знімаємо.
виноградний сік на зиму в домашніх умовах - фото крок 3
Виноград швидко пускає сік. Доводимо виноград до кипіння і розминаємо, щоб все ягоди лопнули.
виноградний сік на зиму в домашніх умовах - фото крок 4
Проціджуємо сік через сито або сітку з дрібними отворами. Готовий сік виливаємо в каструлю.
виноградний сік на зиму в домашніх умовах - фото крок 5
Додаємо цукор і кип'ятимо 5-7 хвилин після закипання.
виноградний сік на зиму в домашніх умовах - фото крок 6
Киплячий сік наливаємо в стерильні банки або пляшки і закочує металевими кришками.
Виноградний сік до зими готовий. Зберігаємо в прохолодному місці.

Схожі рецепти