Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную незвичайний рецепт приготування виноградного соку будинку. Виноград навіть не потрібно знімати з грона. Готовий сік відмінно зберігається, його смак дуже насичений і ароматний.
Зручно готувати сік з винограду в соковарці, де пар нагріває виноград, ягоди лопаються і сік повільно стікає прямо в банку. Але, якщо користуєтеся електричної соковижималкою, виникають незручності. Фільтр дуже швидко забивається розколеними кісточками винограду і його періодично потрібно чистити. Даний спосіб не вимагає додаткової техніки і найважливіше, не потрібно витрачати час на відділення ягід від грона. Після приготування соку залишаються виноградні шкурки, кісточки і гілочки. З них можна приготувати смачний компот. Після приготування напій потрібно процідити.
- Виноград - 3 кілограма
- Цукор - 100-150 грам
Підготуємо інгредієнти.
Виноград моєму і кладемо в каструлю, з грона не знімаємо.
Виноград швидко пускає сік. Доводимо виноград до кипіння і розминаємо, щоб все ягоди лопнули.
Проціджуємо сік через сито або сітку з дрібними отворами. Готовий сік виливаємо в каструлю.
Додаємо цукор і кип'ятимо 5-7 хвилин після закипання.
Киплячий сік наливаємо в стерильні банки або пляшки і закочує металевими кришками.
Виноградний сік до зими готовий. Зберігаємо в прохолодному місці.
Виноградний сік до зими готовий. Зберігаємо в прохолодному місці.