Салат «виноградний вересня» з копченою куркою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Рецепт, як приготувати салат"Виноградне гроно" з копченою куркою, вже давно був у мене в закладках. Все ніяк не доходив його черга, і тут зважився. Зібрав усі необхідні продукти і приступив.
Опис приготування:
Блюдо дуже смачне, до того ж просте в приготуванні і оригінальне на вигляд. Для прикраси використовував ягоди винограду, але, якщо таких немає, то, думаю, можна замінити маслинами, ніхто не помітить підміни. Як виноградного листя використав петрушку, яку можна замінити кінзою. Такий салат стане прикрасою будь-якого столу.
- Копчена курка - 400 грам
- Виноград без кісточок - 300 грам
- Твердий сир - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Петрушка - За смаком (для прикраси)
1. Копчену курку (у мене окіст) відділяю від кістки і нарізаю маленькими шматочками.
2. Твердий сир натираю на крупній тертці.
3. Яйця розміщую в воду і відварюю, потім остуджують під холодною водою і чищу. Відділяю білок і подрібнюю його на крупній тертці, а жовтки на дрібній.
4. Виноград мою і відділяю ягоди від гілочки, кожну розрізаю на 2 частини.
5. У тарілку викладаю першим шаром білки, солю і поливаю їх майонезом і розмазував його.
6. Другим шаром викладаю копчену курку і поливаю її майонезом.
7. Наступним шаром викладаю подрібнені жовтки і також змащую їх майонезом.
8. Посипаю жовтки тертим твердим сиром і поливаю майонезом, розмазую його і викладаю виноград зрізом вниз, як панцир.
9. З одного боку, прикрашаю митої зеленню (у мене петрушка), викладаю її по формі виноградного листя. Відправляю салат на 2-3 години в холодильник, якщо є можливість, то на ніч.