Рецепт Виноградний пиріг фото

Виноградний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Тісто, Ягоди, Виноград
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Приготувати виноградний пиріг можна і до сімейного чаювання, і приходу несподіваних друзів. Рецепт простий, а випічка виходить дуже ніжна і смачна!

М'яке, злегка вологе тісто з соковитими ягодами винограду - принадність, а не пиріг! Кількість цукру можете варіювати в випічці, спираючись на солодкість винограду. Якщо ягоди кислуваті, можна додати ще трохи, а ось скорочувати цукор я б не радила, хоч пиріг і виходить досить солодким. Сметану можна замінити натуральним йогуртом або жирним кефіром, але в такому випадку можливо доведеться трохи відкоригувати кількість борошна, вказане в рецепті. Рослинна олія підійде будь-який без запаху, а вершкове використовуйте жирністю не менше 72%. Виноград можна взяти будь-якого кольору, ідеально підійде той, що без кісточок! Готуйте на здоров'я!

  • Борошно - 300 грам
  • Виноград - 300 грам
  • Крем - 250 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Розпушувач для тіста - 10 грам
  • Ванілін - 1 грам
  • Щіпка - 1 щіпка
виноградний пиріг - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти.
виноградний пиріг - фото крок 2
2. У винограду зніміть всі ягідки з гілочок, добре промийте їх і висушіть.
виноградний пиріг - фото крок 3
3. Яйця збийте з цукром і ваніліном до збільшення маси в об'ємі до 3-4 раз. Збиваємо за допомогою міксера на високих оборотах.
виноградний пиріг - фото крок 4
4. Додайте сметану, рослинне масло і розтоплене і злегка охолоджене вершкове.
виноградний пиріг - фото крок 5
5. Перемішайте і додайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль.
виноградний пиріг - фото крок 6
6. Перемішайте все ще раз до однорідного стану.
виноградний пиріг - фото крок 7
7. Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки присипте манкою або борошном. Викладаємо у форму третину тесту і рівномірно розподіляємо його. Зверху кладемо частину ягід і злегка топимо їх в тісто.
виноградний пиріг - фото крок 8
8. Накрийте ягоди 2/3 частиною тіста і знову розподіліть виноград. Зверху вилийте тісто. У мене вийшло 3 шару тесту і 2 шару ягід. За бажанням верх пирога також можна викласти виноградом.
виноградний пиріг - фото крок 9
9. Випікайте пиріг при 180 градусах близько 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
виноградний пиріг - фото крок 10
10. Виноградний пиріг готовий. При бажанні випічку можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти