Виноградний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати виноградний пиріг можна і до сімейного чаювання, і приходу несподіваних друзів. Рецепт простий, а випічка виходить дуже ніжна і смачна!
М'яке, злегка вологе тісто з соковитими ягодами винограду - принадність, а не пиріг! Кількість цукру можете варіювати в випічці, спираючись на солодкість винограду. Якщо ягоди кислуваті, можна додати ще трохи, а ось скорочувати цукор я б не радила, хоч пиріг і виходить досить солодким. Сметану можна замінити натуральним йогуртом або жирним кефіром, але в такому випадку можливо доведеться трохи відкоригувати кількість борошна, вказане в рецепті. Рослинна олія підійде будь-який без запаху, а вершкове використовуйте жирністю не менше 72%. Виноград можна взяти будь-якого кольору, ідеально підійде той, що без кісточок! Готуйте на здоров'я!
- Борошно - 300 грам
- Виноград - 300 грам
- Крем - 250 грам
- Цукор - 180 грам
- Яйця - 3 штуки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Ванілін - 1 грам
- Щіпка - 1 щіпка