Виноградний гаспачо
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт холодного супу гаспачо з соєвим молоком і виноградом
Гаспачо - це холодний суп, який зазвичай вживається в літню пору. Його батьківщина - Андалузія, південь Іспанії. Цей суп не варять, традиційно він готується з овочів, часнику, оливкового масла, оцту, іноді додають лимон. У цьому рецепті Вам пропонується зробити фруктовий гаспачо. Такий гаспачо освіжить Вас в літню спеку!
- Білого винограду - 2.5 склянки
- Соєвого молока - 1 Склянка
- Мигдалю - 1/2 склянки
- Порт шалотів - 2 штуки
- Вапно - 1 штука
- Сіль і перець - - За смаком
1. Половину білого винограду очистити від кісточок, дрібно нарізати. Відкласти. Соєве молоко охолодити. Половину цибулі-шаллот дрібно нарізати. Відкласти. Видавити сік Лайма. Мигдаль очистити від шкіри, розрізати навпіл. Змішати в блендері соєве молока і мигдаль. 2-3 хвилини молоти в блендері, поки суміш не перетворитися в пюре.
2. Додати виноград, цибуля і сік Лайма. Приправити сіллю і перцем.
3. Перемолоть в блендере, поки суміш не перетвориться в однорідну масу.
4. Поставити в холодильник і добре охолодити. Перед подачею на стіл добре перемішати. Розлити в тарілки, додати дрібно нарізаний виноград і цибулю-шаллот