Яблучний пиріг «вуаль нареченої»
(покроковий рецепт з фото)
У цього пирога багато назв: гасконский яблучний пиріг "вуаль нареченої", яблучний "крустади", є й інші. Найголовніше - він незвичайний. У моєму особистому рейтингу яблучних пирогів - він номер один!
Готувати пиріг дуже просто, особливо, якщо використовувати тісто філо, якщо такого тесту немає, то приготувати його зовсім не проблема. Дивіться покроковий рецепт і готуйте для своїх улюблених!
- Яблука - 1-1, 2 кілограма
- Борошно - 180 грам
- Молоко - 90 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Розпушувач - 3/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 30 грам
- Цукор - 180 грам(100 грам - в начинку, 80 грам - на посипання)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам(30 грам - для обсмажування яблук, 70 грам - для змазування тіста)

Підготуйте інгредієнти.

Якщо у вас є тісто філо, використовуйте його, якщо такого тесту немає, то замісіть тісто з борошна, теплого молока, додайте 1 яєчний жовток, сіль, розпушувач і рослинне масло.

Замішуйте тісто міксером не менше 4 хвилин.

Приберіть тісто в пакет на 30 хвилин.

Очистіть яблука, наріжте кубиком, збризніть лимонним соком, додайте лимонну цедру.

Розігрійте сковороду, додайте 30 грам вершкового масла, викладіть яблука, Тушіте 5 хвилин до м'якості.

Додайте до яблук корицю, цукор і ванільний цукор, тушкуйте до розчинення цукру, начинку остудіть.

Розділити тісто 10 частин.

Присипте робочий стіл борошном, розкачайте тісто в пласт діаметром приблизно 18-20 см.

Укладайте розкатані пласти тіста один на одного як слід пересипавши борошном.

Складіть тісто в дві купки за 5 штук.

Підготуйте форму, це може бути силіконова або роз'ємна форма, змастіть вершковим маслом. Діаметр форми 18-20 см.

Розкачайте стопку з 5 шарів тесту в тонкі аркуші.

Відокремте листи тесту один від одного.

Викладіть листи тесту по одному злегка недбало, створюючи легкі хвилі, як у вуалі. Кожен шар тіста змастіть розтопленим вершковим маслом і пересипьтецукром.

Викладіть яблучну начинку, те ж саме повторіть з тестом вже зверху. Вилийте залишки масла, присипте цукром.

Випікайте пиріг у духовці при температурі 190 градусів 25-30 хвилин.

Дайте пирогу злегка охолонути.

Акуратно витягніть пиріг з форми, перекладіть на тарілку.

Пиріг просто насолода. Від душі рекомендую приготувати яблучний пиріг "вуаль нареченої" .