Рецепт Яблучний пиріг «вуаль нареченої» фото

Яблучний пиріг «вуаль нареченої»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

У цього пирога багато назв: гасконский яблучний пиріг "вуаль нареченої", яблучний "крустади", є й інші. Найголовніше - він незвичайний. У моєму особистому рейтингу яблучних пирогів - він номер один!

Готувати пиріг дуже просто, особливо, якщо використовувати тісто філо, якщо такого тесту немає, то приготувати його зовсім не проблема. Дивіться покроковий рецепт і готуйте для своїх улюблених!

  • Яблука - 1-1, 2 кілограма
  • Борошно - 180 грам
  • Молоко - 90 грам
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Розпушувач - 3/4 чайних ложки
  • Рослинна олія - 30 грам
  • Цукор - 180 грам(100 грам - в начинку, 80 грам - на посипання)
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Пакетик ванільного цукру - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам(30 грам - для обсмажування яблук, 70 грам - для змазування тіста)
яблучний пиріг
Підготуйте інгредієнти.
яблучний пиріг
Якщо у вас є тісто філо, використовуйте його, якщо такого тесту немає, то замісіть тісто з борошна, теплого молока, додайте 1 яєчний жовток, сіль, розпушувач і рослинне масло.
яблучний пиріг
Замішуйте тісто міксером не менше 4 хвилин.
яблучний пиріг
Приберіть тісто в пакет на 30 хвилин.
яблучний пиріг
Очистіть яблука, наріжте кубиком, збризніть лимонним соком, додайте лимонну цедру.
яблучний пиріг
Розігрійте сковороду, додайте 30 грам вершкового масла, викладіть яблука, Тушіте 5 хвилин до м'якості.
яблучний пиріг
Додайте до яблук корицю, цукор і ванільний цукор, тушкуйте до розчинення цукру, начинку остудіть.
яблучний пиріг
Розділити тісто 10 частин.
яблучний пиріг
Присипте робочий стіл борошном, розкачайте тісто в пласт діаметром приблизно 18-20 см.
яблучний пиріг
Укладайте розкатані пласти тіста один на одного як слід пересипавши борошном.
яблучний пиріг
Складіть тісто в дві купки за 5 штук.
яблучний пиріг
Підготуйте форму, це може бути силіконова або роз'ємна форма, змастіть вершковим маслом. Діаметр форми 18-20 см.
яблучний пиріг
Розкачайте стопку з 5 шарів тесту в тонкі аркуші.
яблучний пиріг
Відокремте листи тесту один від одного.
яблучний пиріг
Викладіть листи тесту по одному злегка недбало, створюючи легкі хвилі, як у вуалі. Кожен шар тіста змастіть розтопленим вершковим маслом і пересипьтецукром.
яблучний пиріг
Викладіть яблучну начинку, те ж саме повторіть з тестом вже зверху. Вилийте залишки масла, присипте цукром.
яблучний пиріг
Випікайте пиріг у духовці при температурі 190 градусів 25-30 хвилин.
яблучний пиріг
Дайте пирогу злегка охолонути.
яблучний пиріг
Акуратно витягніть пиріг з форми, перекладіть на тарілку.
яблучний пиріг
Пиріг просто насолода. Від душі рекомендую приготувати яблучний пиріг "вуаль нареченої" .

Схожі рецепти