Салат «Букет нареченої»
(покроковий рецепт з фото)
Свою назву салат "букет нареченої" отримав вельми заслужено. Урочисте, вишукане і яскраве блюдо, яке точно стане родзинкою будь-якого святкового столу.
Ситний, багатокомпонентний салат "букет нареченої" ідеально підійде для будь-якого свята. До того ж, ідею оформлення можна використовувати і в інших інгредієнтами.
- Малосольний оселедець - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Огірок - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Борошно - 50 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Майонез - 100 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - 20 грам
1. Рецепт приготування салату "букет нареченої" слід почати з овочів. Буряк, моркву і картоплю поставити варити до готовності. Тим часом можна зайнятися оселедцем. Її потрібно очистити від шкірки і кісток, нарізати невеликими кубиками. Сир натерти на середній терці. Вимити і нарізати невеликим кубиком огірок. Готові овочі остудити, очистити і натерти на тертці.
2. У мисці збити яйце з дрібкою солі. Додати молоко, борошно, трохи рослинного масла. Сковороду змастити маслом і добре розігріти. З отриманого тесту посмажити 2-3 тоненьких млинчика.
3. Коли всі підготовчі процеси позаду, можна приступати до основного. На дно плоскої тарілки викласти оселедець рівним шаром. Змастити трохи майонезом.
4. Зверху покласти нарізаний огірок. Можна злегка посолити за смаком.
5. Наступним шаром буде картопля, які потрібно трохи посолити і промазати майонезом. Потім шар моркви.
6. В окремій мисочці змішати буряк і тертий сир. Часник очистити, видавити через прес і додати до буряка. Заправити за смаком майонезом і при бажанні посолити.
7. Отриманий буряковий салат викласти тоненьким шаром на млинець і щільно загорнути. Якщо салатик залишиться, викласти його верхнім шаром на моркву.
8. Нарізати млинчики невеликими шматочками і поставити зверху. Салат "букет нареченої" в домашніх умовах готовий.