Новорічний салат «Ананасовий букет»
(покроковий рецепт з фото)
Гарний салат на столі - запорука вдалого початку торжества. Він збуджує апетит і радує око. Особливо це актуально в зимові свята, коли потрібно створити певну атмосферу.
Тому я підходжу до вибору страв дуже уважно. Щороку намагаюся зробити що-небудь нове. Цього разу пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати новорічний салат "ананасовий букет" з морепродуктами. Поєднання головних інгредієнтів вже викликає у мене апетит. Оригінально, красиво і смачно!
- Сьомга солона - 100 грам
- Креветки - 150 грам
- Морські гребінці - 100 грам
- Листя салату - За смаком
- Ананас - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 2 штуки
- Помідор черрі - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Тигрові креветки - 100 грам
Razrezhyte ананаса 2 половинки. Виріжте з них м'якоть. Її (м'якоть) наріжте кубиками.
На дно ананаса викладіть промитий і трохи подрібнений (будь-яким зручним для вас способом) салат.
Відваріть креветки в підсоленій воді до готовності. Очистіть їх і додайте до салату.
Потім додайте кубики ананаса.
Потім додайте гребінці (шматочками).
Приготуйте соус. Змішайте яйце з молоком, соком з лимонів, оцтом, сіллю, м'якоттю помідора, цукром і перцем. Збийте соус блендером, додаючи в нього масло.
Заправте салат соусом, злегка його перемішавши.
Прикрасьте салат вареними тигровими креветками і сьомгою. Смачного!