Салат «букет»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ефектний салат для святкового столу. Готувати його не дуже просто, так як процес складається з декількох етапів, але витрачений час того варто. Спробуйте!
Пропоную приготувати салат "букет" - яскравий за смаком і кольором. У його складі різні за смаком інгредієнти, але всі вони дуже гармонійно поєднуються між собою. Подібним чином можна оформити практично будь-який улюблений вами салат. Я пропоную не тільки смачний, але і корисний варіант - з svekloм.
- Буряк - 300 грам
- Морква - 100 грам
- Ковбаса - 100 грам (напівкопчена)
- Огірок - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Горіхи волоські - 50 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Млинці готові - 6 штук
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Картопля очистіть і наріжте соломкою.
Обсмажте картоплю на сковороді до готовності. Посоліть і перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру. Потім картопля покладіть в глибоку миску або салатник.
100 грам буряка натріть на тертці корейської та додайте до картоплі.
Додайте моркву, натерту на такий же тертці.
Додайте цибулю, нарізаний пір'ям. Щоб цибуля не гірчить його можна попередньо обдати окропом.
Ковбасу наріжте соломкою.
Огірок наріжте як ковбасу - соломкою.
Додайте сіль, перець, майонез. Перемішайте.
Приготуйте млинці. Їх можна спекти за улюбленим рецептом, головна уязик - вони не повинні бути солодкими. Я роблю тісто так: з'єдную яйце з 1 ç.l. Пісочний я 0, 5 ç.l. Солі. Трохи збиваю і додаю 1 стакан молока, 100 грам борошна, 1 ст.Л. Рослинного масла і дрібку соди. Перемішую до зникнення грудочок. Testo майже. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти 6 штук.
Для начинки натріть залишилася буряк на дрібній тертці (буряк всюди сира, попередньо її НЕ відварюємо).
Додайте до буряка подрібнені волоські горіхи і пропущений через прес часник.
Заправте начинку майонезом, посоліть і добре перемішайте.
Змастіть начинкою кожен млинець, трохи відступивши від одного краю.
Загорніть млинець в рулет і наріжте шматочками шириною близько 2 см. На кожному шматочку зробіть з одного боку 4 надрізу кухонними ножицями і трохи розправте руками вийшло "пелюстки" .
Салат викладіть гіркою на плоску тарілку.
Зверху викладіть млинці з начинкою. Готовий салат "букет" прикрасьте зеленню і подавайте до столу.
Смачного!