Рецепт Яблучний пиріг «радість» фото

Яблучний пиріг «радість»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
ПП рецепти
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Легкий рецепт приготування смачного яблучного пирога!

Опис приготування:

200 грам цукру розтерти з маслом або маргарином до білого кольору. Далі додати яйця і добре все перемішати. Потім необхідно додати борошно і розпушувач і замісити тісто. Для начинки: яблука потрібно очистити від шкірки і насіння і нарізати тонкими скибочками. Форму для випікання необхідно застелити папером для випікання або змастити маслом. Викласти поверх 2/3 тесту і розрівняти його. На тісто викласти яблука другим шаром. З тесту зробити візерунки і викласти їх на яблука. Випікати пиріг протягом 30 хвилин, в цей час потрібно зробити крем. Для цього змішати цукор і сметану і залити цією сумішшю гарячий пиріг. Дати пирогу охолонути і подати до столу.

  • Яблука кисло-солодкі - 1 кілограм
  • Цукор - 400 грам
  • Вершкове масло або маргарин - 200 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Розпушувач - 2 чайних ложки (або 1 ч.Ложка гашеного соди)
  • Борошно - 500-700 грам
  • Крем - 500 грам
200 грам цукру розтерти з маслом або маргарином до білого кольору. Далі додати яйця і добре все перемішати. Потім необхідно додати борошно і розпушувач і замісити тісто. Для начинки: яблука потрібно очистити від шкірки і насіння і нарізати тонкими скибочками. Форму для випікання необхідно застелити папером для випікання або змастити маслом. Викласти поверх 2/3 тесту і розрівняти його. На тісто викласти яблука другим шаром. З тесту зробити візерунки і викласти їх на яблука. Випікати пиріг протягом 30 хвилин, в цей час потрібно зробити крем. Для цього змішати цукор і сметану і залити цією сумішшю гарячий пиріг. Дати пирогу охолонути і подати до столу.

Схожі рецепти