Яблучний пиріг «радість»
(покроковий рецепт з фото)
Легкий рецепт приготування смачного яблучного пирога!
200 грам цукру розтерти з маслом або маргарином до білого кольору. Далі додати яйця і добре все перемішати. Потім необхідно додати борошно і розпушувач і замісити тісто. Для начинки: яблука потрібно очистити від шкірки і насіння і нарізати тонкими скибочками. Форму для випікання необхідно застелити папером для випікання або змастити маслом. Викласти поверх 2/3 тесту і розрівняти його. На тісто викласти яблука другим шаром. З тесту зробити візерунки і викласти їх на яблука. Випікати пиріг протягом 30 хвилин, в цей час потрібно зробити крем. Для цього змішати цукор і сметану і залити цією сумішшю гарячий пиріг. Дати пирогу охолонути і подати до столу.
- Яблука кисло-солодкі - 1 кілограм
- Цукор - 400 грам
- Вершкове масло або маргарин - 200 грам
- Яйця - 5 штук
- Розпушувач - 2 чайних ложки (або 1 ч.Ложка гашеного соди)
- Борошно - 500-700 грам
- Крем - 500 грам