Печиво «собача радість»
(покроковий рецепт з фото)
Щоб задобрити символ наближається 2018 року, пропоную спекти смачне і розсипчасте печиво у вигляді солодкої цукрової кісточки. Особливо раді такому печінкою будуть діти, вони ж і допоможуть вам!
До зустрічі Нового року більшість з нас намагається приготувати не тільки смачні, але і цікаві за зовнішнім виглядом страви. 2018 рік за східним календарем - рік Собаки, так давайте ж задобрити символ року і спечемо смачні цукрові кісточки. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати печиво "собача радість", зможете ними не тільки поласувати, але і прикрасити ялинку.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Горіхи - 50 грам
- Яйця - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Глазур цукрова - 1 штука (у мене готова)
Підготуємо горіхи, сухий, приберемо лушпиння. Горіхи можна використовувати будь-які, на свій смак.
Подрібнюємо горіхи в борошно за допомогою кавомолки.
У миску викладаємо м'яке вершкове масло, яйце, цукор звичайний і ванільний, сіль. Розтираємо до більш-менш однорідного стану.
Додаємо подрібнені горіхи і перемішуємо.
І додаємо борошно, змішану з розпушувачем.
І замішуємо м'яке тісто. Відправляємо його на 1 час в холодильник.
Розкачуємо тісто в прямокутний пласт товщиною 7-8 мм, це буде легко, адже тісто м'яке і з ним зручно працювати. Розмір пласта приблизно 28 см 20. І нарізаємо пласт на 20 смужок.
Беремо одну смужку тіста і з двох кінців робимо розрізи. І ось таким чином формуємо печиво у вигляді кісточки.
Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікаємо хвилин 20.
Покриваємо печива цукровою глазур'ю або посипаємо цукровою пудрою.
І отримуємо ось такі цукрові кісточки.