Рецепт Яблучний чай фото

Яблучний чай
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої , Чай
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Іноді мені так набридає пити звичайний чай! .. А ці фабричні ароматизатори і добавки мене просто лякають. Але ж можна доповнити напій чимось смачним самостійно. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Я, наприклад, дізналася про те, як приготувати яблучний чай. Виберіть добірний чорний чай і приступайте до створення чарівного смаку. Він поєднує в собі пряні нотки кориці, кислий лимон і солодкий фрукт. Напій здивує гостей, якщо ви подасте його замість звичної заварки з окропом до торту.

  • Яблуко - 1 штука (червоне)
  • Корична паличка - 2 штуки
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Чорний крупнолистовий чай - 100 грам (без добавок)
  • Гвоздика - 15 штук
яблучний чай - фото крок 1
Яблуко наріжте тонкими кружальцями. Потім замочіть їх на 5 хвилин в лимонному соці з льодом.
яблучний чай - фото крок 2
Після цього розкладіть слайси яблук на деку з пергаментним папером. Зверху розподіліть цукор. Приберіть їх в духовку на 90 хвилин при 160 градусах або менше. Вони повинні підсушитися.
яблучний чай - фото крок 3
Далі яблуко остудіть і наріжте дрібно, також поступите і з корицею.
яблучний чай - фото крок 4
З'єднайте корицю, гвоздику, чай і яблука. Яблучний чай зберігайте в герметичній упаковці до 6 місяців. Заварюйте напій окропом, додавши 1-2 чайні ложки чаю. Приємною дегустації!

Схожі рецепти