Яблучний чай
(покроковий рецепт з фото)
Іноді мені так набридає пити звичайний чай! .. А ці фабричні ароматизатори і добавки мене просто лякають. Але ж можна доповнити напій чимось смачним самостійно. Обов'язково спробуйте!
Я, наприклад, дізналася про те, як приготувати яблучний чай. Виберіть добірний чорний чай і приступайте до створення чарівного смаку. Він поєднує в собі пряні нотки кориці, кислий лимон і солодкий фрукт. Напій здивує гостей, якщо ви подасте його замість звичної заварки з окропом до торту.
- Яблуко - 1 штука (червоне)
- Корична паличка - 2 штуки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Чорний крупнолистовий чай - 100 грам (без добавок)
- Гвоздика - 15 штук
Яблуко наріжте тонкими кружальцями. Потім замочіть їх на 5 хвилин в лимонному соці з льодом.
Після цього розкладіть слайси яблук на деку з пергаментним папером. Зверху розподіліть цукор. Приберіть їх в духовку на 90 хвилин при 160 градусах або менше. Вони повинні підсушитися.
Далі яблуко остудіть і наріжте дрібно, також поступите і з корицею.
З'єднайте корицю, гвоздику, чай і яблука. Яблучний чай зберігайте в герметичній упаковці до 6 місяців. Заварюйте напій окропом, додавши 1-2 чайні ложки чаю. Приємною дегустації!