Рецепт Восьминоги з рисом фото

Восьминоги з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Восьминіг , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Італійська кухня подарувала нам багато прекрасних кулінарних шедеврів. Чого вартий тільки різотто. Давайте разом дізнаємося, як приготувати восьминогів в рисом. Ця страва по-справжньому здивує.

Опис приготування:

Гаряче блюдо ресторанної подачі. Його варто робити, коли захочете порадувати гостей за святковим столом або на ювілейний вечерю. Ідеальне поєднання рису і морепродуктів з легким соусом, в міру приправлене спеціями…такий аромат і такий смак не залишать нікого байдужим. Пора приступати до вивчення рецепта.

  • Мал - 1/3 склянки
  • Вино біле - 1/3 склянки
  • Рибний бульйон - 1 Склянка
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Восьминіг - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Кальмар очищений - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Чебрець - 2 штуки
  • Базилік - 2 штуки
  • Пармезан - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Креветка - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
восьминоги з рисом - фото крок 1
Помийте восьминога, приберіть його в каструлю. До нього додайте лимон. Морква, цибулю-шалот і селеру помийте, чистий, крупно наріжте і також додайте в каструлю. Залийте все водою.
восьминоги з рисом - фото крок 2
Наполягати вино, доведіть до кипіння. Потім посолити і poperčite. Залиште гаситися інгредієнти на 45 хвилин на повільному вогні.
восьминоги з рисом - фото крок 3
Креветки розріжте уздовж. Кальмара наріжте кільцями. Ріпчасту цибулю подрібніть.
восьминоги з рисом - фото крок 4
Розігрійте масло в сотейнику. Потім в ньому пассеруйте цибулю, додавши чебрець. Як цибуля стане золотистим, додайте промитий рис і трохи перемішайте. Далі влийте в суміш бульйон, варіть його 13 хвилин, щоб вся вода випарувалася.
восьминоги з рисом - фото крок 5
Поки рис ще не готовий, додайте в нього креветки, кальмара і вже готового восьминога, якого слід попередньо нарізати. Посолити блюдо, posиpyte parmezanom, додайте вершкове масло.
восьминоги з рисом - фото крок 6
Тепер всипте базилік і перевірте, щоб рис ввібрав всю воду. Після цього подавайте блюдо порційно, прикрасивши восьминогом і томатами.

Схожі рецепти