Рецепт Восьминоги з рисом фото

Восьминоги з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Восьминіг, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Італійська кухня подарувала нам багато прекрасних кулінарних шедеврів. Чого вартий тільки різотто. Давайте разом дізнаємося, як приготувати восьминогів в рисом. Ця страва по-справжньому здивує.

Гаряче блюдо ресторанної подачі. Його варто робити, коли захочете порадувати гостей за святковим столом або на ювілейний вечерю. Ідеальне поєднання рису і морепродуктів з легким соусом, в міру приправлене спеціями…такий аромат і такий смак не залишать нікого байдужим. Пора приступати до вивчення рецепта.

  • Мал - 1/3 склянки
  • Вино біле - 1/3 склянки
  • Рибний бульйон - 1 Склянка
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Восьминіг - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Кальмар очищений - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Чебрець - 2 штуки
  • Базилік - 2 штуки
  • Пармезан - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Креветка - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
восьминоги з рисом - фото крок 1
Помийте восьминога, приберіть його в каструлю. До нього додайте лимон. Морква, цибулю-шалот і селеру помийте, чистий, крупно наріжте і також додайте в каструлю. Залийте все водою.
восьминоги з рисом - фото крок 2
Наполягати вино, доведіть до кипіння. Потім посолити і poperčite. Залиште гаситися інгредієнти на 45 хвилин на повільному вогні.
восьминоги з рисом - фото крок 3
Креветки розріжте уздовж. Кальмара наріжте кільцями. Ріпчасту цибулю подрібніть.
восьминоги з рисом - фото крок 4
Розігрійте масло в сотейнику. Потім в ньому пассеруйте цибулю, додавши чебрець. Як цибуля стане золотистим, додайте промитий рис і трохи перемішайте. Далі влийте в суміш бульйон, варіть його 13 хвилин, щоб вся вода випарувалася.
восьминоги з рисом - фото крок 5
Поки рис ще не готовий, додайте в нього креветки, кальмара і вже готового восьминога, якого слід попередньо нарізати. Посолити блюдо, posиpyte parmezanom, додайте вершкове масло.
восьминоги з рисом - фото крок 6
Тепер всипте базилік і перевірте, щоб рис ввібрав всю воду. Після цього подавайте блюдо порційно, прикрасивши восьминогом і томатами.

Схожі рецепти