Восьминоги з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Італійська кухня подарувала нам багато прекрасних кулінарних шедеврів. Чого вартий тільки різотто. Давайте разом дізнаємося, як приготувати восьминогів в рисом. Ця страва по-справжньому здивує.
Гаряче блюдо ресторанної подачі. Його варто робити, коли захочете порадувати гостей за святковим столом або на ювілейний вечерю. Ідеальне поєднання рису і морепродуктів з легким соусом, в міру приправлене спеціями…такий аромат і такий смак не залишать нікого байдужим. Пора приступати до вивчення рецепта.
- Мал - 1/3 склянки
- Вино біле - 1/3 склянки
- Рибний бульйон - 1 Склянка
- Luk-salotų - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Восьминіг - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Кальмар очищений - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Чебрець - 2 штуки
- Базилік - 2 штуки
- Пармезан - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Креветка - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
Помийте восьминога, приберіть його в каструлю. До нього додайте лимон. Морква, цибулю-шалот і селеру помийте, чистий, крупно наріжте і також додайте в каструлю. Залийте все водою.
Наполягати вино, доведіть до кипіння. Потім посолити і poperčite. Залиште гаситися інгредієнти на 45 хвилин на повільному вогні.
Креветки розріжте уздовж. Кальмара наріжте кільцями. Ріпчасту цибулю подрібніть.
Розігрійте масло в сотейнику. Потім в ньому пассеруйте цибулю, додавши чебрець. Як цибуля стане золотистим, додайте промитий рис і трохи перемішайте. Далі влийте в суміш бульйон, варіть його 13 хвилин, щоб вся вода випарувалася.
Поки рис ще не готовий, додайте в нього креветки, кальмара і вже готового восьминога, якого слід попередньо нарізати. Посолити блюдо, posиpyte parmezanom, додайте вершкове масло.
Тепер всипте базилік і перевірте, щоб рис ввібрав всю воду. Після цього подавайте блюдо порційно, прикрасивши восьминогом і томатами.